top of page
  • Skribentens bildTor

Vart finns min jobbframtid?

Finns det ett jobb som passar mig, dit jag vill gå och kommer trivas? Hur går jag tillväga för att nå dit?

Kristin

Arbete med miljö och klimat passar dig mycket bra

Svar: Du passerade din tredje Jupiterretur för ett par år sedan och det skapar ett sug efter förändring och utveckling då du just gått in i ditt ”vuxenskap” astrologiskt sett. När det kommer till arbete ligger dina styrkor i tionde och elfte huset med husspetsarna i Jungfrun respektive Vågen .Det gör att du kommer mest till din rätt när du arbetar i områden som har med samhällsutveckling, kunskap och samband mellan människor, miljö och normer. Att känna att du bidrar till något större och en bättre framtid ger extra bonus poäng.

Med Tionde husets spets i Jungfrun och dessutom med Merkurius i huset är mitt klockrena råd att studier och nya kunskaper alltid är rätt väg för dig när du vill utvecklas och ta nya steg. Hamnar du i ett läge där du inte riktigt vet är svaret alltid att ta reda på fakta och bilda dig din egen uppfattning.

När det kommer till var du ska gå och vad du bör arbeta med finns det naturligtvis många möjligheter, speciellt om du har tid och kraft för studier, men vissa områden ger direkt och livspåverkande gensvar för dig.

Att satsa på att bidra till samhället på miljöområdet är en sådan sak. Finns en växande efterfrågan efter miljöstrateger, energikonsulter, ingenjörer med miljöutveckling i fokus och alla liknade områden och tjänster. En del kräver långa universitetsutbildningar medan andra går betydligt fortare och lättare att skaffa sig.

En annan väg är att ta fasta på ditt sinne för samhällsstrukturer och mer direkt hjälpa människor hitta rätt i det lilla. Du skulle fungera bra som mäklare, konsumentvägledare eller som stadsplanerare. Återigen pratar vi om olika nivåer av kunskaper och utbildning och du kan välja på vilken nivå du vill börja. Alla de här arbetena och arbeten inom de fälten kommer ge en väldigt direkt återknytning till samhällsnytta och/eller få omedelbara effekter på människors liv och allt detta skulle verkligen utveckla dig och ge dig mycket tillbaka. Ska vi också ta lite hänsyn till din Skorpionsol där både brutal ärlighet och djup hemlighetsfullhet (samt att avslöja andras hemligheter) är sidor som ger Skorpionen tillfredsställelse skulle det bästa tipset i denna kategori vara mäklare eller möjligen konsumentvägledare.

Den tredje bra vägen är att snegla mer på dina ideal och din känsla för att vara en del av och skapa ett bättre samhälle. (lite som att arbeta med miljö också skulle ge dig. Här är allt arbete inom rättsväsendet det som skulle ge dig allra mest. Du skulle bli en väldigt bra advokat men jag förstår att det rent tids/ålders och livsvalsmässigt är en lite för tuff väg att gå att lägga fem till sju år på kompetenskomplettering och utbildning. Däremot finns det många arbeten som kräver mindre. Det finns positioner inom den juridiska och politiska sfären som inte kräver så mycket utbildning och något som verkligen skulle passa är arbeten inom polisväsendet. Polisens omorganisation har lett till att man ökar antalet civilanställda och här finns ett antal tjänster där en del har direkt med utredningsarbete att göra som skulle passa dig perfekt. Spännande, utmanande, precisionskrävande och samhällsnyttigt på samma gång.

En varning för ovanstående fält – undvik arbete inom socialtjänst. Du skulle vara bra på det men du behöver egentligen lite mer än bara se att du gör nytta och antalet solskenshistorier i relation med antal fall du arbetar med är för liten. Det finns en mycket stor risk att du bränner ut dig här

Var inte rädd för att tänka stort och ganska brett utanför ditt ”vanliga” register. Du har kapaciteten att nå långt och möjligheten att bidra inte bara till din egen utveckling utan också till andra människors välmående och livskvalité också.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page