top of page
  • Skribentens bildTor

Vart bör jag styra arbetslivet?

Har släppt taget av förvisso älskat arbete men allt annat än fridfullt. Konflikter, härskartekniker och mobbing, subtilt men i backspegeln tydligt. Vart och till vad ska jag vända kosan? Vilka tecken skall jag ta på allvar och vad ska jag strunta i?

”Nettan”


Ju viktigare du upplever att ditt arbete är för kunderna desto bättre trivs du.

Svar: Först och främst – bra gjort! Ett arbete som man borde trivas med men som tvingar en till ständiga kompromisser och avkall på integritet och kompetens för att miljön är toxisk kan trots det vara svårt att lämna. Att du gjort det är en stark start som gör ala kommande val lättare och mer förtjänstfulla.

Eftersom du valt att gå nu har du dessutom räddat intresse för det fält där din kompetens snabbast kommer till sin rätt och det ger dig också fler alternativ för framtiden.


Saker att leta efter: Som Fisk och fullmånemänniska är det viktigt att ditt arbete betyder något för andra och att det påverkar dem direkt och praktiskt. Det gör att arbeten som ”bara” ger dig kontakt med arbetskamrater och handlar mer om administration än direkta resultat inte kommer ge dig något i längden.

Du har dessutom en konjunktion mellan Merkurius och Saturnus i Vattumannen och det gör att du gillar intellektuella utmaningar och helst såna som kräver samarbete och dessutom gärna behöver att man kommer tillbaka till dem flera gånger. Du vill vara en del av saker hellre än att bara lösa och gå vidare. (inte undra på att du vantrivdes på en arbetsplats där du inte kunde dela glädjen och uppgifterna med chefer och medarbetare).

Som grädde på moset har du Venus och Jupiter i konjunktion i Väduren vilket gör att ditt arbete gärna får vara omväxlande, stressigt och han höga insatser. Att behöva förlita sig på sin uppfinningsrikedom och ha rätten att fatta viktiga beslut själv utan att hela tiden behöva dra det med ”chefen” eller till och med vara ”chefen” passar dig mycket bra.

Det gör att det finns en väldigt bredd på arbeten som du kan trivas med och att det mer är en fråga om rätt förutsättningar och rätt befogenheter och personkemi än att du måste ha ett unikt ”drömjobb”.

Alldeles särskilt betyder det att du skulle kunna trivas bra i specialiserade bemanningsföretag som inriktar sig på kompetens. Där skulle uppdragsomväxlingen och det personliga ansvaret sättas på prövning och det skulle ge dig omväxling och utmaningar men inte helt den kamratskap du växer av.

En hel del omsorgsarbeten skulle också klä dig men det är först på sjuksköterske-/läkarnivå som du har hela det direkta ansvaret som får dig att växa och trivas. (Möjligen även som undersköterska med sidokompetenser och certifikat). Här krävs det att du har tålamodet och skaffar eventuell utbildning du inte har.

Även arbeten med klienter inom finans/försäkring/bank skulle kunna funka men dras du in i att bara ”skyffla pengar” utan att det direkt påverkar vare sig människor eller företag är det inget för dig. Ditt arbete behöver vara förankrat i nytta och resultat (inte kurvor på ett papper utan reella resultat i människors liv).


Saker att undvika: Alla arbeten som inte ger dig tillfredsställelse i sig. Du behöver känna att jobbet gör dig nyfiken och engagerad i sig. Att jobba för en lönecheck gör dels dig ledsen och dels skapar den typen av jobb en arbetssituation som motverkar kamratskap och delade visioner.

Hög lön före bra villkor: EN bra lön är trevligt men kommer aldrig vara en bra drivkraft för dig när det kommer till att trivas.

Toppstyrning: Om anställningsintervjun handlar mer om förväntningarna på dig än på arbetets innehåll och natur kommer du aldrig att trivas. Du mår bra av ansvar och växer när du känner att du tillför. Är du bara en utbytbar kugge i maskineriet kommer det aldrig bli ett arbete som du kommer trivas med.


Korten säger (Craft – min Lenormandlek): Ärlighet slår list och att du bör lita till dig själv. Hittar du ingen arbetsgivare du trivs med under hösten är du själv ett väldigt bra alternativ. Att bli chef för dig själv och andra ger frihet och utmaningar. En kvinnlig mentor eller företagsledare kommer ge dig stöd och hjälp.

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page