top of page

Varför kan jag inte glömma honom?


Jag hade ett riktigt ruttet förhållande i ett par år innan jag fick nog och gjorde slut. Det var dåligt redan från början men jag hade blivit varnad för honom och när han visade sig vara ett kräk så hade jag svårt att erkänna för alla andra att jag hade fel. Istället försökte jag få vårt förhållande att funka men det gick inte alls. Jag har i stort sett bara jobbiga minnen av detta men jag kommer ändå att tänka på honom hela tiden, till exempel när någon pratar om en film som vi sett ihop eller om jag är någonstans där vi har varit tillsammans. Allt påminner om honom. Varför är det så? Jag vill ju bara glömma honom och jag har inget intresse alls av att söka upp honom eller ta reda på vad han gör nu, jag har inte ens snokat upp honom på Facebook och har inte tänkt göra det heller. Men varför glömmer jag honom inte?

"B V"


Svar: Du skriver att det var dåligt redan från början och det låter som om du blev kvar i förhållandet på grund av stolthet och ren envishet. Det kan vara så enkelt att detta är förklaringen. Du måste ju ha investerat enormt mycket tid och energi i den här relationen om du kämpade i ett par år för att få det att fungera.


Jag tror att ert förhållande förvandlades till ett projekt, och den bit av projektet som vägrade fungera var han. Har man varit totalt fokuserad på att lyckas förändra eller förbättra något (eller någon) i över två år, då är det inte helt lätt att erkänna sig besegrad och bara släppa alltsammans. Särskilt inte om man tillhör ett stjärntecken som är känt för att vägra ge sig - som till exempel Oxen, ditt stjärntecken.


Antagligen försvinner han i glömskans dimmor när du hittar ett annat projekt som är lika krävande. Troligen inte en relation utan något som rör ditt jobb eller en viktig hobby. Men det kommer att ta ett tag, för du måste investera ungefär lika mycket i det nya projektet innan han äntligen hamnar på hyllan för gott.


Jag tog för säkerhets skull och kollade om det finns andra band, om ni till exempel känt varandra i ett tidigare liv, men ingenting tyder på det. Du har helt rätt när du utgår ifrån att han inte betyder något för dig. Det är med största sannolikhet din egen investerade arbetsinsats som gör att tankarna hela tiden återvänder till detta.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page