top of page

Varför grälar vi?


Jag och min sambo har bott ihop i flera år och vi trivs jättebra ihop. Det finns bara en sak som inte funkar alls och det är våra gräl. Vi grälar inte ofta men när vi gör det så kan vi hålla på i timmar och verkligen säga hemska saker till varandra. Oftast handlar det om något som en av oss vill göra men inte den andra men nån gång är det en småsak som sätter igång det. Efteråt skäms vi båda två och säger att vi aldrig ska göra så igen. Varför händer det här, ingen av oss får utbrott i vanliga fall och det är så konstigt att vissa saker får igång de här storgrälen. Får vi koll på det längre fram? Vi har väl tänkt skaffa barn så småningom så jag tänker lite på det också.

"Penny"


Svar: Lite synd att jag bara har dina födelsedata - horoskopet kan ofta ge en ledtråd. Jag kan se att du har Mars i Oxen och det brukar innebära att man sällan blir arg men att ilskan (när den väl blir oundviklig) kan vara mycket häftig och vara länge. Som ett vulkanutbrott. När du ställs inför konflikter och problem så ser du dig om efter en praktisk lösning i första hand, inte efter ett sätt att samtala om saken, inte efter en kompromiss eller en kram. För någon med Mars i ett lufttecken, till exempel, så kan det verka som om du bara "drar en lösning ur hatten" eftersom du inte har resonerat om dina lösningar innan du genomför dem. Du, å andra sidan, skulle nog uppleva att någon med Mars i ett lufttecken bara pratar istället för att göra något åt saken. Men nu vet jag i och för sig inte var din sambo har sin Mars - även om min gissning skulle vara Vattumannen eller Lejonet med tanke på hur du beskriver era gräl.


Min tanke är också att även om ni fungerar riktigt bra i övrigt så kan grälen vara något ni vill prata med en kurator eller terapeut om. Att de blir så explosiva kan bero på just att ni lever ett smidigt liv i övrigt, utan konflikter. Det kan vara så att besvikelser och små irritationsmoment läggs på hög och sedan bidrar med massor av energi när det dyker upp en större konflikt. Om det skulle vara fallet så bör en terapeut kunna hjälpa er hitta ett sätt att ventilera småsaker så att de inte ligger och väntar på att bli gräl-bränsle längre fram. Det är inget fånigt eller dåligt i att be om hjälp fastän det mesta fungerar bra, det är som om man inte skulle gå till doktorn när man har ont i magen eftersom resten av kroppen fungerar.


Tarotkorten håller med om att ni passar bra ihop och har få problem. Framtiden ser ljus ut. Men korten antyder också att ni är lite för rädda om varandra. Minst en av er (du) har erfarenheter som gör att du tassar runt vissa problem som katten kring het gröt. Det är onödigt, ni hör ihop och ni älskar varandra, och det går inte över bara för att ni erkänner att allt inte är perfekt hela tiden. Grälen i sig är inte i hela världen men ni skulle båda må bra av en rakare kommunikation.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page