top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför ger han inte sitt bästa.

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej. Jag älskar min kille väldigt mycket och jag vet att han älskar mig, men jag är just nu väldigt less på allting och det känns som vi står stilla. Det känns inte som att jag får lika mycket tillbaka och att han inte ger sitt allra bästa. Finns det en framtid för oss?

TSvar:

En bra fråga med ett lite komplicerat men, förhoppningsvis, positivt svar.

Saken är den att ni binder an väldigt starkt till varandra men på helt olika sätt och det gör att ni befinner er i lite olika faser av samma förhållande.

I grunden har ni ett trigonförhållande där din Våg och hans Vattuman skapar ett väldigt dynamiskt och intensivt förhållande. Baksidan med trigonförhållanden är att de sedan lätt känns tråkiga när man hamnar i en fas som blir mer vardag än utmaning. Då börjar de andra delarna av förhållandet väga in och det är här ni är väldigt olika.

Du uppfyller honom! Du inspirerar honom och fyller hans behov av bekräftelse, personlig utveckling, känslor och manlighet. Kort sagt han kommer bli krossad om det tar slut och ur hans perspektiv finns det inga problem och det gör honom lite lat eftersom han utgår ifrån att du känner likadant och det är det som kommer fram till dig som att han inte anstränger sig.

Omvänt så är det i första hand hans självsäkerhet och det som du upplevde som nästan otålighet som lockar dig. Till det att han ger (gav) dig en känsla av att ni var på väg någonstans tillsammans. Mot något bättre och större och nu när du upplever att han har tappat det drivet känns det mest som om ni är på väg in i en relation som planar ut där ni står nu och det är inte din dröm eller din bild av din pojkvän.

På kort sikt kommer detta inte vara ett problem – det kommer hända saker i er närhet som sparkar honom och ert förhållande åt rätt håll och det kommer ska ganska dramatiskt och oväntat. Det gör att ni snart är tillbaka i de roller och på den plats du minns att ni var på och du längtar efter att ha igen.

Dock kommer detta gå över och inom ett till max två år kommer du känna som du gör nu igen.

Lösningen på det heter: Gemensamma planer!

När det lugnat ner sig lite framöver behöver ni sätta er ner tillsammans och drömma om framtiden. Inte bara vagt om hus och barn utan väldigt konkret om jobb, bostad, hemort. Kort sagt göra en plan att sträva mot och göra klart för pojkvännen att det inte bara är drömmar utan vad ni ska satsa på.

Om den planen är en som siktar tillräckligt högt och långt och ni faktiskt sätter av längs den kommer ni bli lyckliga tillsammans och hålla ihop länge.

Om ni inte gör en plan eller, värre, han inte börjar följa den så kommer ert förhållande dö tristessdöden och du kommer behöva lämna honom för att gå vidare med ditt liv.

Men som sagt – innan dess kommer ni hitta tillbaka utan hjälp och när det börjar lugna ner sig har du chansen att bygga grunden för en livslång lycka tillsammans med honom.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page