top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför ger fullmånen mig en extra kick?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej! Jag blir alltid "hög" när det är fullmåne. Tänker bättre, är gladare, känner mig stark och oövervinnerlig. Sover dessutom som en stock med massor av intressanta drömmar. Har förstått att det är helt tvärtemot vad de flesta andra känner och undrar därför om det tex kan finnas ngn förklaring i astrologin eller så? Varför? och finns det någon "fälla"/hake i detta?

Floria


Fullmånen påverkar alla olika - har man tur ger den extra kraft och krydda

Svar: Nej det finns inga baksidor eller ”fällor” annat än det som gäller alla vid fullmåne men det tar vi lite senare.

Skälet till att fullmånen tilltalar, eller till och med talar till, dig är att du är född när det var fullmåne och som extra kraftgivare, mitt på dagen en fullmånedag. Det gör att du inte bara får ett lyft under fullmånen utan också får den där ”glädjekicken” som du pratar om.

Dessutom gör det att många av de saker som förknippas med det som är ”dåligt” med fullmånen upplever du som bra saker.


De flesta drömmer mer och på sätt och vis där med också oroligare under fullmånen men där du njuter av de levande och fantasirika drömmarna uppfattar många det som ovant och skrämmande.


Fullmånen förknippas också med ett häftigare temperament och snabbare reaktioner på känslor och då många upplever att det gör tillvaron mer konfliktfylld och gräl vanligare borde du uppfatta det mer som att möten med andra och diskussioner blir djupare, mer innehållsrika och intressantare.


En annan sak fullmånen förknippas med är större blodgenomströmning och med det också mer energi vilket du märker som något positivt medan många oftare märke av att olycksrisken går upp då man rör sig med lite mer kraft än vanligt och därmed oftare slår in i saker då även små rörelser (som när man öppnar ett skåp) utförs med större kraft (att man klämmer sig då man inte är beredd att skåpet öppnas så fort). Dessutom gör det att om man slår sig så blöder man mer och får alltså värre blåmärken än man brukar. (Att det också leder till snabbare läkning glömmer man lätt bort eftersom det ser värre ut längre tid).


I ditt fall gynnas du inte bara av att vara född just under fullmånen utan troligen också av att du är född precis på hornet mellan Jungfrun och Vågen vilket gör dig till en noggrann och ganska kontrollerad person. Det gör att risken för småolyckor som ovan nämnda klämningar går ner och det tar också bort mycket av den negativa koppling som många undermedvetet gör till fullmånen.


Så som helhet – att du är född exakt under en fullmåne och därtill mitt på dagen gör att du kan dra nytta av alla fullmånens styrkor utan att uppleva nästan några av baksidorna.

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page