top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför flyger jag i drömmarna?

Fråga Tor och Hanna: Hej! Hade nyligen en dröm som var ganska obehaglig. Jag drömde att ena framtanden var lös och jag tappade den efter ett tag, försökte sätta fast den men det gick inte. När detta hände stod jag och speglade mig. Det gjorde jag också när sedan alla de andra tänderna på ena sidan i överkäken trillade ut. Jag upplevde det som mycket obehagligt, det krasade och knastrade, jag fick munnen full av tänder som jag spottade ut i handfatet. Vad betyder detta?


Flygdröämmar som din är väldigt positiva och tyder på fantasi och kommande utmaningar

Drömmer också ganska ofta att jag flyger. Jag flaxar kraftigt med armarna och stiger sakta, ibland väldigt högt upp i luften. Där gör jag en massa kullerbyttor och stiliga piruetter osv allt för att "stila" för en eller flera personer som står nere på marken.


Svar: Både flygdrömmen och tandtappningsdrömmen är i grunden väldigt positiva drömmar. Att du drömmer om att tappa tänderna betyder att du står inför att bli tvungen att ta nya ansvar, troligen utanför familjen. Det kan vara en befordran, nya uppgifter eller bara att någon anförtror dig ett viktigt förtroende. Under alla omständigheter är du rädd att du inte ska räcka till eller duga. Därav krasandet och gnisslandet. Hur konstigt det än kan låta så handlar alltså drömmen om att du står inför en positiv förändring som du är nervös för att du inte kommer kunna hantera på rätt sätt. Flygdrömmar kommer i många former och den du har är en av de mest positiva. Den tyder på att du har gott självförtroende och att du kan saker bättre än din omgivning. Det är en dröm som visar att du bör våga lite mer och göra en del av de saker du tänker på men som du aldrig riktigt finner modet att göra.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page