top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför drömmer jag om vampyrer?

Fråga Tor och Hanna: Jag drömde i några nätter i rad om vampyrer. Jag var en vampyr. Jag flydde från vampyrer. Jag bekämpade vampyrer. Betyder vampyrer något speciellt? Jag hade inte sett ngn film eller läst om vampyrer som annars kan få en att drömma om det. "Tack på förhand"


Vampyrdrömmar handlar om begär och behov

Svar: Vampyrer bär en del grundläggande värderingar men exakt vad de betyder för den som drömmer beror på sammanhangen i drömmen. Dock kan man generellt säga att det nästan alltid finns sexuella undertoner i vampyrdrömmar men att exakt vad dessa handlar om beror på drömmens innehåll och drömmarens kön och bakgrund.

Att vara en vampyr symboliserar oftast ett utanförskap och ett avstånd till sin omgivning. Att man trots likheter (man ser ut som alla andra) sticker av från dem man har runt sig och sticker av mycket eftersom man livnär sig på dem och inte med dem. Att drömma att man är en vampyr tyder ofta på att man är otillfredsställd med det andra bidrar med till ens egen situation trots att man vet att de definitivt kan ge betydligt mycket mer.

Att jaga och fly från vampyrer är mera vanligt än att man drömmer att man är en vampyr.

Att fly från vampyrer sker ofta i kända miljöer (inte sälla arbetsplatser) och handlar om outtalad kritik och spänningar i den miljö drömmen utspelar sig i (eller representerar). Det är regel snarare än undantag att den spänning man upplever (ofta undermedvetet) är oönskad och nästa alltid av en sexuell natur.

Att jaga vampyrer är mer tvådelat och betydelsen varierar oerhört mycket beror på drömmens miljö, stämning och skälet till att man jagar dem. Det man kan säga är att det i princip alltid handlar om undertryckta eller ouppfyllda begär och behov. Det man jagar är inte hämnd eller att bli kvitt något utan att få tag på något som man behöver eller, vanligare, upplever att man förtjänar.

Så som du märker kan det handla om ganska många olika saker men en del vet vi:

Det handlar om begär och behov du känner är ouppfyllda.

Det är mer fysiska än känslomässiga behov det handlar om.

Det finns starka skäl att göra något eller konfrontera någon eftersom det du känner och behöver är viktigt för dig.

Mer precis än så kan jag tyvärr inte vara utan att veta mer om drömmen och hur den utvecklade sig och handlade om.

120 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page