top of page
  • Skribentens bildTor

Varför blev jag mobbad:

Hej, jag vara på ett boende i somras. Vissa skitstövlar mobbade mig , jag drar absolut INTE ALLA ÖVER EN OCH SAMMA KAM NU. Jag kände mig inte omtyckt av många där på detta äldreboende. Jag vill även ha svar på denna fråga = varför mobbade VISSA personer mig ? Jag kände att VISSA frös ut mig på detta äldreboende.

CS


Ofta när man hamnar utanför beror det på annat än det man först tror.

Svar: Dels är det en upplevelsefråga – saker som inte har med dig att göra hamnade på ”ditt bord” och aktioner och reaktioner blev tagna ur sitt sammanhang.

Dels är det så att varje arbetsplats har sin atmosfär, sin rytm och sitt eget sätt att vara. Att komma in ny gör att det blir spänningar när olika människor och olika kynnen ska hitta sina platser.

Korten säger – det var en person som verkligen inte kom överens med dig och det satte en ton. Den tonen gjorde att andra valde sida och det ställde dig utanför.

Alla andra kommer ha ett annat sätt mot dig om ni träffas under andra omständigheter.

Ditt sätt att vara är tydligt och det gör att alla har en aktiv bild av dig. Många tycker om dig direkt men en del kommer aldrig se eller förstå dina ljusare sidor.

Visdomsord: Det man sår skördar man till slut – det tar tid för spröda frön att växa och i en tät skog kan en växt behöva klättra på en annan för att nå ljuset.

Tolkning: Ett vänligt ord eller en utsträckt hand även till någon som kanske inte förtjänar det kan skapa vänner av fiender. Att ge mer än man tar ger alltid något tillbaka som hjälper en framåt.

Avslutningsvis: Det som har hänt ligger bakom dig. Ta till dig av det som fungerade och ta med det framåt. Ibland kan en förändring vara rätt väg även om man själv inte anser den nödvändig.

44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page