top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför är viktigare än var för bostad och jobb!

Fråga Tor och Hanna: Vart ska jag flytta och vad ska jag jobba med?

Amanda


Svar: Låt oss börja med arbetet: Ditt sjätte hus, arbetets hus, har sin spets (början) i Fiskarna. Det gör att du trivs bäst i vårdande arbeten där empati och hänsyn är viktiga egenskaper. Du har också en filosofisk ådra vilket gör att undervisning på högre nivå eller alternativ medicin också passar dig bra eftersom du har en holistisk syn på världen, det vill säga du anser att kropp och själ sitter ihop och påverkar varandra när det kommer till hälsa och välbehag. Även konstnärliga yrken kan passa dig för du har många kreativa och intuitiva sidor som märks just i arbetet.


Upplevelser och utmaningar är viktigare än stabilitet. Se världen och fånga livet i flykten

Men jag förstår också varför du frågar eftersom arbete inte är det som är viktigast i ditt liv. Ja att hitta rätt och trivas är en stor grej men det är annat som är viktigare för dig och det kommer styra ditt arbete mer än ditt arbete styr var du bor eller vilka vänner du har.

När det kommer till var du kommer att bo är det viktigt att konstatera att materiella ting inte är det viktigaste för dig. Du trivs med förändring och det gör att nya platser och nya utmaningar lockar mer än det perfekta huset i den perfekta miljön. Samtidigt har du fjärde husets spets i Stenbocken och det gör att du ägnar mycket tid och tankemöda på familj och du känner att det finns ett stort ansvar för dem som ligger på dig. Det kan vara syskon, barnlängtan eller kanske troligare förväntningar på att du ska skaffa barn. Dessa saker krockar ofta med hur du vill se på ditt liv, på jobb, omväxling, vänner och resor och den här intressekonflikten är troligen den som känns olösligast i ditt liv.


Ditt horoskop är så brett att det finns många möjligheter men för att du ska bli riktigt lycklig så behöver du dels en trygg plats, gärna nära din familj syskon och föräldrar där du kan känna dig nära dem. Det behöver inte vara något tjusigt eftersom det materiella är mindre viktigt men en plats där du verkligen är ”hemma” och nära de som räknas i ditt liv.

Samtidigt behöver du ett arbete och ett liv som låter dig träffa spännande människor och nya utmaningar i olika miljöer. Du tål stress och omväxling så ett jobb där du reser mycket, stannar på platserna du reser till ganska länge och sedan reser vidare till nya utmaningar på nya platser är ett riktigt bra val.


Givet ditt horoskop och mina kort innebär det att du troligen behöver en högre utbildning för att få de jobb som verkligen ger dig chansen att leva det liv du trivs bäst med men om det som står ovan ger dig en idé om ett jobb – testa det eftersom dina instinkter ofta för dig helt rätt. Om inte skulle följande saker passa:


Läkare/sjuksyster där du dels kan jobba som stafettläkare och med läkare utan gränser.


Diplomati – inom utrikestjänsten ryms massor av olika uppgifter. Du kan se världen, göra enorm nytta och träffa fantastiska människor. Här finns behov av massor av expertis.


Journalistik – detta är en oerhört smal bana med massor av sökande till få jobb – men det är inte så många som vill/klarar att arbeta som flygande/utrikeskorrespondent och det är dessutom något man kan komma in i som frilans genom att helt enkelt skriva/spela in reportage där man råkar vara och sedan skicka till olika media ihop om att de köper dem. Kolla hur man gör reportage på nätet eller läs journalistik.


Specialist/konsult – det finns massor av branscher där experter behövs ”ute på fältet” för tillfälliga uppdrag och därmed massor av företag som anlitar specialister via konsultbolag för kortare eller längre uppdrag. Det kan vara allt från skadereglerare på försäkringsbolag till inredningsarkitekter, revisorer och till och med trädgårdsmästare. Här finns ett behov av någon med dina kvalitéer och livsinställning.


Forskare – återigen massor av områden, just nu oftare inom miljö/biologi än andra, där man gör kortare eller längre jobb på udda platser.


Som du ser handlar det för dig egentligen inte om vad du gör utan om hur du gör det.

Utgå ifrån dina talanger och vad du gillar att göra och se vad det finns för rörliga jobb inom den branschen och sök dig dit.

Du kommer bo på många ställen och uppleva många saker i ditt liv och det kommer mycket sällan stanna av på en plats. Så skaffa dig en bas nära de du älskar och ge dig ut i världen därifrån. I ditt fall är upplevelsen och omväxlingen mycket viktigare än stabilitet och förutsägbarhet.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page