top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför är det fortfarande stelt mellan oss?

Fråga Tor och Hanna: Jag är tillsammans med en man sen ett antal år, han hade innan vi träffades en kort förhållande med en nära väninna till mig, vi i vänkretsen uppfattade knappt att dom träffades. Så träffades jag o han ett par år efter han dejtade min väninna.

Jag frågade henne om det var ok o hon sa tvekande ja. Men...hon visade gång på gång att det inte var ok. Jag tog då o frågade vad hon höll på med men fick bara till svar att allt var lugnt. Åren har gått o hon o jag umgås ju fortfarande om än mycket ansträngt.

Frågan är...kommer detta, hennes sätt mot mig, att fortsätta?


Rädslan för det du vet och kanske säger till andra tynger er relation

Svar: Nu blir det lite knivigt eftersom jag bara kan spå dig och inte henne eftersom det var du som frågade. Men då du är ena hälften av relationen så ska det nog gå bra, jag får formulera mina korts svar baklänges.

Det handlar inte om att hon har problem med dig – det handlar om att din partner vet saker om henne som hon helst inte vill att du vet.

Hon utgår ifrån att ni – du och din partner – har pratat om henne och det som gör er relation komplicerad är att hon tror att du håller kunskaper om henne, intima detaljer, som ett svärd över hennes huvud.

Hon är helt enkelt rädd för vad du i hemlighet tycker om henne och det är hon inte bekväm med och det lägger grunden för ett avstånd mellan er som är svårt att överbrygga. Tid hjälper men som du märker bara måttligt.

Mina kort säger:

Ärlighet bygger en stabil framtid men tar tid

Lögn kapar det förtroende som finns och förstör er framtida relation

Tystnad öppnar nya dörrar

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page