top of page
  • Skribentens bildTor

Var går jag härnäst?

Mycket i mitt liv består av ideella uppdrag. Jag är bland annat Ordförande i idrottsförening sedan många år och lägger mycket tid till det. Jag är sedan ett år också styrelsemedlem i en företagarförening för att hjälpa till att utveckla föreningslivet. Jag har tidigare alltid känt att detta ger mig energi, att jag gör skillnad. Jag får höra att det jag gör är bra, uppskattning får jag men saknar att komma vidare. Jag har behov som människa att utvecklas, nå resultat men min energi hindrar mig. Just nu vet jag inte vad jag ska prioritera. Står och stampar på jobbet, kommer inte vidare i min karriär, heller inte lönemässigt heller. Trivs med kollegorna och jobbet generellt men fastnat i utveckling. Arbetsgivaren berömmer, vet vad jag kan men arbetsuppgifter är detsamma, känslan av att hålla mig på avstånd av någon anledning är stark, både inom det ideella arbetet och mitt ordinarie även fast jag uppskattas. Är jag obekväm? Vad bör jag prioritera och förändra för att komma vidare?

Bör jag omprioritera?

Det är dags att tänka om och prioritera ditt eget växande.

Svar: Det är begripligt att du känner som du gör, dels eftersom du närmar dig en period av förändring och nya värderingar i ditt liv och dels för att 2020 inte alls blev det år det skulle varit. Särskilt för dig som är så aktiv och expansiv som person med ett stort behov av inte bara social interaktion utan kanske framför allt social interaktion med innehåll. Du behöver inte bara känna dig sedd utan dessutom märka att det du gör har effekt och betydelse och det uteblir under ett år när allt blir navelskådande och nära istället för expansivt och stort.

2010 kommer bli annorlunda – inte så mycket i det yttre livet och särskilt inte förrän i februari-mars men för dig kommer det bli stora skillnader, särskilt om du aktivt förändrar ditt liv och den bästa tiden att börja är i mitten av jauari tills slutet av februari.

Att bara sluta och ta bort kommer inte fylla tomrummen men att ändra och göra om kommer göra det.

Föreningslivet: Du är inte med för att administrera utan för att driva och utveckla och just nu fungerar det dåligt. Antingen tar du ett sabbatsår från det eller så hittar du ett sätt att driva saker framåt trots omständigheterna.

Arbetet: Du BEHÖVER nya utmaningar och om du inte kan få dem i ditt nuvarande jobb är det en strålande idé att se dig om och se vad som finns därute som utmanar och ger ny energi.

Det finns flera möjligheter för en person med dina talanger och en av dem ”löser” alla andra bekymmer av sig självt eftersom det är en utlandspostering eller ett jobb i ett annat land. (Kanske inte det som passar dig bäst men bara möjligheten kommer få dig att höja blicken.

Personligen: Ditt liv har alltid cirklat runt social interaktion och delandet med andra men du närmar dig en period i livet då kreativitet och skapande börjar bli viktigare och viktigare. Man skulle kalla det att du behöver ett konstnärligt uttryck och vare sig du får det i nya hobbies eller sidoverksamheter eller i ett jobb inom design, industritillverkning (ja det ligger massor av konstnärligt uttryck i processen att ta fram och marknadsföra produkter), reklam, miljö eller eget företagande så blir ett skifte mot vad du producerar från vilka du gör det för en vinnare. Att säga att du har en konstnär inom dig kan vara väl stora ord men du har definitivt en kreatör och skapare i dig som inte får sitt utrymme.

Hittar du ett sätt att lyfta den sidan av dig hittar du hem och får ny ro och ny livsglädje.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page