top of page

Var blir julen bäst?


Jag är nyseparerad och måste snart bestämma var jag ska fira jul. Har blivit inbjuden till två gamla vänner, jag kan också resa hem till mina föräldrar eller så kan jag fira ensam. Vilket blir bäst? Julen var den första högtid som vi firade tillsammans och nu blir det den första som jag firar utan honom och jag känner redan nu att det kommer att bli jobbigt när alla andra blir glada av julskyltning, julbord osv.

"N D"


Svar: Jag gör nog inte ditt val lättare nu, men alla tre alternativen är bra. Med dina vänner har du roligast men det är också där du kommer att ventilera mest och därför också känna mest vrede och frustration. Med dina föräldrar får du en mycket stillsam och mysig jul men där får du lite för lite utrymme, jag tror att du fastnar lite i den du var när du bodde hemma. Och till den personen är det ganska långt från där du står just nu. Samtidigt är detta den jul som kostar dig minst. Och firar du ensam, då får du tid att läka och att se hur du kan gå vidare - det är den jul som ger dig mest hopp, men själva firandet blir ljummet och lite tråkigt.

Korten pekar på att du är på en plats där alla vägar leder till något nytt och bättre, och det gäller inte bara julfirandet.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page