top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Varför dör plantorna i drömmen?

Fråga Tor och Hanna: Jag brukar drömma rätt mycket och kommer ofta ihåg mina drömmar. Vissa är återkommande, som att jag har endast tre minuter på mig att ta mig till skolan eller att jag måste ta mig förbi minst två vampyrer.

Nu har jag drömt om något jag inte kan påminna mig att jag drömt om förut och är mycket nyfiken på vad det kan betyda. Var jag är i drömmen har varierat från min gamla studentlägenhet till mina föräldrars vardagsrum, men en sak är detsamma - jag vattnar vanliga krukväxter och de mår bra, är gröna och fina. Men så upptäcker jag att jag har missat att vattna flera stora växter, en del stora som träd, och jag ser förskräckt hur jorden i krukorna är torr och växterna mår inte alls bra. Så jag hämtar massor av vatten och dränker jorden så det nästan svämmar över. I den första drömmen minns jag att jag t o m tog fram en vattenslang för att vattna plantorna.

Vad tror ni det kan betyda? Tack på förhand!

"Lejon"


Vampyrdrömmar handlar ofta om sex

Svar: Det låter som om du drömmer väldigt friska och levande drömmar i vanliga fall också och en par saker som kan sägas om dem är att drömmar där det finns en uttalad tidsgräns ofta handlar om positiv stress och att vampyrdrömmar nästan alltid anspelar på begär och sexualitet.

Just den här drömmen betyder att du är rädd att det du prioriterar ner ska "vissna och dö" det vill säga att varje gång du väljer att göra något sker det på bekostnad av något annat som du vill eller borde göra. Drömmen är ingen varning men visar att ditt undermedvetna försöker hitta ett sätt som gör att du kan göra allt samtidigt istället för att tvingas monsterplugga då annat kommit i vägen, eller tokstäda eller allt annat som lägger sig på hög och sedan kräver massor av arbete för att komma ikapp. Dock har du bra koll på läget - du är egentligen inte farligt stressad förrän du drömmer att fler växter börjar dö än du hinner vattna. Om du kommer dit krävs det att du skippar något och gör en ny plan för då hinner du inte med allt du måste

71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page