top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Vad ska jag välja?

Fråga: Ni skall ha en stor eloge för att ni hjälper folk med de mest skiftande problem! Jag är en skytt som snart fyller trettio år utan vare sig jobb eller någon längre utbildning. Jag har börjat känna av en inre stress varvad men något slags rastlöshet.

Problemet är- vad skall jag satsa på? Jag har alltid velat jobba med djur men har sedan länge lagt de planerna på hyllan eftersom det inte finns sådana jobb här (och jag vill inte flytta). Men nu har jag så sakteliga börjat tänka om. Varför skulle man inte kunna bli det man vill? Drömyrket skulle vara att bli hunduppfödare och kanske varva det med att frilansa som reporter - eller varför inte författare? Har kommit in på en utbildning, men det verkar som om ödet försöker styra mig i en annan riktning. vart? Hjälp mig - vad skall jag satsa på? Tack på förhand! "Skytten "


Hunduppfödning är en bra bisyssla för dig

Svar: Nej, det är inte ödet som styr dig i en annan riktning men det kommer aldrig att vara helt lätt för dig att ha en enhetlig inriktning på ditt liv. Du har ett behov av att få utlopp för flera olika sidor samtidigt. Därför tänker du helt rätt när du vill kombinera något praktiskt arbete med ett mera intellektuellt. Journalistik ligger i det fallet närmare för dig än ett författarskap med vilket du skulle få slita en hel del. Du behöver känna att det du gör betyder något, gärna för samhället. Det är när du är engagerad i något som du hittar rätt uttryckssätt, annars tryter entusiasmen ganska snabbt. Hunduppfödning kan nog vara helt rätt för dig när det handlar om praktiska arbeten. Allt som du kan göra både som arbete och fritidssysselsättning passar dig för du behöver känna att du har glädje i det du gör. Dock kommer alla val i den riktningen att medföra en del problem för samtidigt som helhetsåtagandet är det som lockar dig så kommer det också att binda upp dig och det gör att ditt behov av förändringar kläms. Det bästa vore om du kunde hitta en partner att dela arbetet med. Det skulle ge dig det utrymme som du behöver och göra både ditt åtagande roligare och öppna nya möjligheter. När det kommer till jobb nu så kommer du i början av mars att få ett bra erbjudande som tvingar dig till ett val. Det är en bra öppning även om det försenar dina andra planer, så överväg det väldigt seriöst för det är en ekonomisk vinnare.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page