top of page
  • Skribentens bildTor

Vad ska jag satsa på?

Jag känner mig vilsen i livet, vet inte riktigt vart jag ska, vad jag är bra på eller vad mitt kall är? Helt enkelt splittrad.. Mitt liv känns oroligt på många plan.. kan ni se i vilken riktning jag ska åt?

Jennie


DU har talanger som kan föra dig i många olika riktningar. Vad du gör är viktigare än var du gör det.

Svar: Din kombination av positiv drivkraft och kreativ känsla (och känslighet) gör att du av och till kommer hamna i positioner där du ifrågasätter vad som är rätt och vad du egentligen vill och det är i grunden en bra sak även om det ofta kommer vara jobbigt när det händer.

För det gör att du aldrig riskerar att hamna i ett läge där du vaknar upp och sett chanser rinna förbi. Genom att lyssna på de där utmanande, på ett bra sätt, själviska tankarna och känslorna kan du hitta nya mål och utmaningar som gör livet spännande, roligt och framför allt utvecklande.

Just nu är du på väg in i en sådan fas och den här gången handlar det om ganska stora insatser eftersom du står på randen till det som anses vara det astrologiska första ”vuxenåren”. De år då man utvecklar sina sanna talanger och växer i sitt yrke och sin livsroll. (mellan 36 och 48 års ålder). Du är ju inte riktigt där ännu och det gör att du har tid på dig att välja väg och ”hitta rätt” men processen kan vara rätt jobbig naturligtvis.


Ditt horoskop ger dock också en del tydliga vinkar om vad som är dina styrkor och det är huvudsakligen just din förmåga att ta kreativa tankar och ge dem en konkret form. Du är också bra på att förmedla den och inspirera andra att tro på dina (eller gruppens) visioner.

Det gör att utvecklande arbeten inom praktiska områden där det finns konkreta problem att ta tag i och lösningar som varar och hjälper människor är målet.

Det skulle också förvåna om du inte har betydligt lättare att lära dig svåra och komplexa saker bättre än de allra flesta och troligen bättre än du själv tror.


Det gör att en framtid i tekniska branscher skulle både passa dig och ge din kreativitet och din flexibla problemlösning stort spelrum.

Du har en bra framtid inom fält som läkemedelsutveckling, miljöteknik (ingenjör är du definitivt väl lämpad som), arkitektur skulle ge konstnärssidan mer utrymme men på bekostnad av dina ledarskapstalanger, (i alla fall under de närmaste 8-9 åren).

Om du inte vill sätta dig i skolbänken så är lägre mål inom samma typ av kreativa/inspirationsdrivande fält också bra val. Det kan handla om Design, programutveckling eller kanske till och med arbete med teater och film (bakom scenen, dina talanger skulle betyda mycket när det kommer till att hitta miljöer, skapa dekor och lösa praktiska problem med utrymme/utrustning och tidsaspekter).

Kort sagt – du har talang att lyckas väldigt bra i många fält som kombinerar kreativitet, teknik och interaktion med andra människor i fokuserade miljöer.

På andra sidan finns det fält du bör undvika och det är arbeten med finanser, placeringar och administration. I de första fallen (pengar) kan du visserligen bli rätt bra MEN att bara ägna tid åt siffror och inte röra vid det siffrorna faktiskt handlar om kommer urholka din själ och få dig att vilja fly till något annat. Administration är en annan sak och det är att du helt enkelt inte har talang för det. Att hantera egna företa, hushållsekonomi mm är inga problem men över det tar det helt enkelt stopp.

Hoppas att svaren ger dig någon ledning och inspiration. Du har så många möjliga vägar att svårigheten nog snarare blir att välja vad du vill börja med. Tipset är att om du inte hittar något som direkt tänder dig inte välja efter vad som ”ger bäst karriär” på sikt utan satsa på det som känns roligt just nu. Det är några år kvar till du ens behöver börja på ”ditt vuxna liv” så du har tid att testa, leka och skaffa erfarenheter på vägen.


Jo när det kommer till kall och öde säger koret: Ditt öde är att möjliggöra en stor ledares visioner. Ditt livsverk kommer påverka många under lång tid.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page