top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Vad ska jag arbeta med?

Vad ska jag arbeta med i en snar framtid del 2

”MB”


När jag svarade på denna fråga sa jag att det skulle bli lite knepigt att hamna rätt och ge detaljerade svar på just den här typen av frågor behöver man nästan använda astrologi.

Nu har jag fått MBs födelseuppgifter så nu blir det bättre:


Photo by chuttersnap on Unsplash
Givet ditt horoskop kan jag säga att du dras till tekniskt krävande och komplexa arbeten som kräver stor kompetens

Svar: Det är svårare att säga vad du kommer jobba med än hur du ser på arbetet och vad du borde jobba med. Du har 6:e husets spets i Väduren vilket gör att du dras till arbeten där du har mycket medbestämmande och initiativmöjligheter. Du fungerar också väldigt bra under stress (dock med risk för migrän eller stresshuvudvärk när du kör på för hårt). Dessutom har du både Merkurius och Saturnus i 6:e huset och det gör att du med all sannolikhet har ett arbete som kräver hög kompetens och utbildning samt har stor betydelse för framtiden och andra människor.

Solen ligger på gränsen mellan 6:e och 7:e huset vilket gör att din partner (om/när du har en) också har likvärdig utbildning och arbetar, om inte inom samma fält så i alla fall ett som överlappar så pass mycket att ni kan föra en insatt diskussion om rätt avancerade ämnen.

Ditt raka sätt gör dig till en omtyckt chef på arbetsplatser där det finns tydliga resultat som ska uppnås men gör att du kan upplevas som hård och kompromisslös på arbetsplatser med mer av servicekaraktär.


Med horoskopet som grund förstår jag betydligt bättre vad korten menade men problemet är fortfarande att det finns massor med mycket specifika jobb som alla kan beskrivas ungefär på samma sätt. Dessutom måste jag tolka dem utifrån min horisont och eftersom jag inte jobbat som allt gör det att det är svårt att träffa ett exakt jobb.

Till det kommer att två människor med samma drivkraft och förutsättningar kan välja likvärdiga men motsatta utbildningar. Dina förutsättningar passar bättre för en utbildning och arbete med stor teknisk kompetens och ett öga för detaljer, här skulle jag med min bakgrund vilja säga industri / ingenjör, men samma kompetens och driv skulle också kunna leda till en karriär som kirurg.

Men givet korten som jag la:


Du kommer att jobba med tekniskt avancerade saker och jag skulle vilja säga utveckling snarare än drift. Jag skulle inte bli förvånad om det hade med miljö att göra men snarare med att ta fram/utveckla/sälja miljövänligare produkter eller processer än miljöskyddande verksamhet och regler.


Jag skulle också vilja säga att jag blir mycket förvånad om du inte redan vet vad du kommer arbeta med inom en snar framtid för du är alldeles för driven för att inte ha en bra idé om det. Dessutom pratar inte korten om någon tvekan eller någon arbetslöshet. Så om du står inför ett val av arbetsgivare som du har svårt att välja mellan säger korten att arbeten som har att göra med mobilitet (typ förflyttningar, fordon, transportsystem) är att föredra framför arbeten som handlar om att förvalta/förändra stationära saker).

Roligt att få grotta ner sig i detaljer och jag hoppas att det gett någon klarhet.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page