top of page

Vad säger horoskopen om världshändelser?


Kan man se i stjärnorna hur länge till exempel en epidemi håller i sig eller när det kommer nån sorts katastrof? Brukar ni som är astrologer kolla efter sånt?

"Simba"


Svar: Det varierar nog väldigt mycket från astrolog till astrolog skulle jag tippa, så jag får lov att bara svara för mig själv här. Jag tycker att det är intressant att försöka se vilka konstellationer och positioner som (eventuellt) upprepas inför eller under större händelser, men det är ingenting jag har specialiserat mig på utan det är snarare något jag gör av eget intresse och för att utöka mina kunskaper.


När det gäller just epidemier så handlar det nog mest om att se vilka trender och personlighetsdrag som generellt dominerar när en epidemi brutit ut - för det som avgör omfattningen av en epidemi är i så hög grad hur människor väljer att uppföra sig. I år till exempel så handlar året väldigt mycket om affärer, pengar och ekonomisk stabilitet, om man ser till de stora och övergripande besluten. Det är vad våra politiker kommer att satsa mest på. Och när det kommer till kultur och nöjen så är det ett år med känslor och relationer i fokus - nästa år dyker det därför upp många böcker och filmer med känslorna i centrum, till exempel filmer där en grupp hjältar räddar världen men fokus egentligen ligger på relationerna inom gruppen (förra gången stjärnorna såg ut som de gör i år så fick vi till exempel "Guardians of the Galaxy" och "Lego Movie" året efter).


Så länge inte jakten på pengar och smarta affärer leder till dumma beslut så tror jag att 2020, som är ett pragmatiskt år men samtidigt ett då många människor föredrar att sitta hemma och helst umgås med sina närmaste, är ett "bra" år ur den synvinkeln att det borde gå ovanligt lätt att bromsa en epidemi just under dessa förutsättningar.

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page