top of page
  • Skribentens bildTor

Vad har mitt ex ställt till med?=

Hej! Jag behöver få veta, vad det är mitt ex har ställt till med? Han har bettet sig jättemärkligt sedan han flyttade i somras. Han lämnade oss helt utan förvarning. Han tog bort mig på sociala medier, precis som att vi aldrig har existerat. Han har dragit sig undan oss och inte varit närvarande i vårat barns liv någon större del.

U


Det finns färre hemligheter än du tror - hans val handlar mer om att undvika ansvar än att dölj något

Svar: Han upplever inte att han ”ställt till” med något utan snarare att han ”gått vidare”. Genom att ghosta dig på sociala medier så löser han sitt problem med att känna ansvar för er och er situation. Genom att inte se att ni finns upplever han att han helt enkelt inte behöver veta att han skadar er genom att göra som han gör.

Ja han har bekymmer och ja han behöver stöd

MEN

Du och ert barn har mer bekymmer och behöver mer stöd.

Se det såhär – han är den som brutit det band ni har han är den som inte bär sin del eller ens sträckte sig ut till dig och bad om hjälp när han behövde det. Det gör att du bara gör dig svagare om du lägger tid på att hjälpa honom eftersom det inte kommer ge dig det du behöver utan tar tid och energi från dig, ditt barn och er framtid.

Släpp honom och låt honom hitta sin väg antingen gör han det och då är det upp till honom att förklara och vinna ditt förtroende igen eller så gör han det inte och då vilar ansvaret för det på honom då han valde att gå från er istället för att söka ditt stöd och din hjälp när den hade kunnat hjälpa er.


I botten ligger inte hans ”problem” utan snarare hans ”behov” och det gör att du bör se till dig och barnet först och låta honom ta ansvar för sig och sin roll. Det låter hårt men det är det som hjälper dig, ert barn och honom mest.

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page