top of page
  • Skribentens bildTor

Vad händer nu?

Lever i en relation sen decennier tillbaka. Just nu känns allt mycket upp och ner och jag har svårt med att definiera vårt förhållande känslomässigt. Vad kommer att hända?

Sim


Du står inför ett vägval. Sätt dig själv i förta rummet - din partner behöver finnas där för dig om förhållandet ska kunna växa

Svar: Du befinner dig på den plats i livet där du har all erfarenhet och kunskap du behöver och samtidigt tillräckligt med tid för att kunna välja en helt nu bana och hinna med ett ”fullt liv” för dig själv. Det är dock inte bara en möjlighet utan nästan ett krav. De senaste nästan 30 åren har du ju byggt samma liv och som du kanske minns gjorde ni (din partner i första hand) samma omsvängning och nystart för sisådär 8-9 år sedan. Det var säkert spännande men inte helt bekymmerslöst och det betydde mycket för honom.

Nu är det din tur att göra samma sak!

Du ska ha det utrymmet och du behöver göra en ”nystart” för utan det kommer du hamna i ett ”jag skulle ha…” läge som riskerar att växa och ge dig en mindre strålande framtid än du förtjänar.

Den här typen av behov av ändring och tillväxt skaver alltid och det blir, som i ditt fall, ofta känslorna och relationen det märkes mest på.

Du var ett stort stöd för din partner när han var här i livet och du har rätt att förvänta dig samma sak av honom, om inte annat för hans egen skull.

För er framtid tillsammans kräver att ni båda är lyckliga med vilka ni är och vad ni får ut av livet framför er så börja där:

Vad hoppas du på.

Vad drömmer du om?

Vad ser du fattas i ditt liv som du skulle vilja fylla det med?

Det du står inför är för viktigt för att bara göra det i ditt huvud och det här är en resa som din partner måste vara med på om den ska kunna innehålla er båda så involvera honom. Om det du vill ha är en dröm hen kan stödja och stärka kommer er kärlek att växa och ni kan få ett ännu bättre liv tillsammans.

Om han inte kan det behöver du fundera på hur lycklig du kommer bli om det du har nu fortsätter i tjugo år till utan förändring.

För det är inte nuet som är problemet egentligen – det är vad du vill med framtiden.

För den här ”krisen” handlar om att du behöver och förtjänar att stå i centrum.

Kärleken kommer överleva, om förhållandet ska göra det behöver din partner visa att hen finns där för dig som du fanns där för henom.

94 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page