top of page
  • Skribentens bildTor

Vad betyder min spådom?

Jag hoppas kunna få hjälp av er med en spådom . Jag har under sommaren läst Hannas bok om spådom. Den var väldigt underhållande:) saken är den att upprepade spådomar förutspådde en framtida dålig resa för både mig och min mamma. Nästa år tar jag studenten och då kommer vi åka på en vandringsresa genom Norge och förhoppningsvis även Skottland om Corona tillåter. Spådomen om en dålig resa har dock fått oss att undra över vandringsresan och ber nu om er hjälp. Kan ni som har erfarenhet och som mer korrekt kan spå se något dåligt omen över vår resa?

TuwaSvar: Med glädje ska jag göra det. Inledningsvis vad roligt att du har boken – den har börjat bli lite svår att få tag på i butiker och på nätet. (Vi har en del ex kvar som jag funderar på om vi ska lägga ut till försäljning på sidan eftersom den är väldigt lättillgänglig).

Nu till din fråga: Först om spådomar i allmänhet – det viktigaste är inte om något är bra eller dåligt – det viktigaste är VAD är det spådomen varnar för och VARFÖR.

I ert fall en dålig resa. OK det kommer ner till vilka kort – är det så att resan blir mer strapatsrik (till exempel om det är stavar som är hindret på vägen) är det verkligen dåligt eller kommer det i långa loppet tillföra något?.

Är det så att resan kommer lära er nya saker om varandra som ni kanske inte viste och som ni kanske inte gillar med varandra (negativt placerade bägare till exempel) Är det något ni kanske behöver veta och som visserligen förstör resan men som ger er djupare och starkare band mellan er på sikt.

Eller är det inte resan alls som är problemet utan kanske något som händer hemma när ni är borta???

Allt beror på vilka kort det handlar om och som du ser är dålig inte alltid dålig utan oftare ”inte som förväntat” eller ”problemskapande”.

Ett sätt att ”gå runt” en spådom som denna som du har kan vara att ta en annan resa tillsammans innan. En mindre, kortare men på sätt och vis likvärdig. Kanske en helgvandring i fjällen med en eller två övernattningar, kanske en resa till något annat.

Dels kan det ge en vink om vad det är som är det ”dåliga” och i bästa fall händer det under er nu betydligt mindre motsedda resa. Ja det är på sätt och vis ”fusk” men om man inte kan undvika något kan det löna sig at kontrollera omständigheterna (och – som sagt – om det är något som är viktigt eller nödvändigt att det händer eller någon behöver lära sig kan det ju vara smart at se om det går at få lite vägledning).

Nu tänker jag titta vad mina kort säger:

Intressant – mina kort säger att det kommer bli en del av din uppväxt som vänder ett blad och förändrar hur du ser på dina närmaste och dig själv. I stort bör detta vara en bra sak men den kommer naturligtvis, som alla förändringar, inte ske gratis.

Det finns två varningar som jag ser i mina kort – den ena (och viktigaste) är att boka och planera själva – löften som ges i samband med resan är inte lika fantastiska som de låter och ansträngningen ofta större. Så köp inte färdiga paket – planera själva eller sätt förväntningarna där ni vill ha dem – inte där andra säger att de borde vara.

Den andra varningen är fysisk – bra utrustning är viktig och bra planering. Slarv leder till skador och återhämtningen kommer ta tid.

I övrigt väntar en särskild upplevelse som drar en tydlig skiljelinje mellan det som är nu och det som kommer efteråt. Det kan faktiskt eventuellt vara det du såg för den här resan kommer definitivt vara ett steg ut i vuxenvärlden och på många sätt ett slut på barndomen och det ska på sätt och vis vara lite skrämmande.

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page