top of page
  • Skribentens bildTor

Vad betyder min läskiga dröm?

Jag drömde en så läskig dröm för ett tag sen. Jag var hemma hos min gamla dagmamma i hennes kök. Ett papper som satt på kylen med en magnet började glida åt sidan av sig själv, jag förstod att det spökade i hennes hem. Jag gick in i hennes sovrum och satte mig på sängkanten, då smällde dörren igen och jag kände att någon var med mig i rummet. Jag ropade rakt ut i rummet och frågade vem det var, då visade sig en mycket attraktiv kille i 25-årsåldern med ljust lockigt hår i en page-frisyr. Han var jätte-trevlig, han var död sen ett par år tillbaka, det konstiga var att han hade en tvillingbror i livet, men som inte var äldre än ett par år. Jag frågade honom hur det var med min döda farmor och han berättade att i himlen kände alla varandra och alla mådde bra. Drömmen kändes otroligt verklig eftersom jag fick hans namn och jag har aldrig sett någon som liknar honom förut.. Snälla berätta vad det betyder! Kan man ha kontakt med "andra sidan" i drömmen? "J"Svar: Ja man kan ha kontakt med "andra sidan" genom drömmar och det är möjligt att det var det du hade men jag tror faktiskt inte det. Dels så hade drömmen inget meddelande till dig och dels så stämmer inte drömbilden (hur drömmen utvecklas) med hur det ser ut med den typen av drömmar. (Inget av de tecken som ska finnas finns i din dröm.) Det du däremot har haft är en väldigt intressant dröm, det är en kombination av en upplevelsedröm (en dröm som mest är en "spännande" banalitet, en dröm för nöjes skull och en behovsprövningsdröm. Spökbiten är till för att fästa uppmärksamheten på vad drömmen vill förmedla, det gäller även placeringen hos dagmamman. Samtidigt som det naturligtvis är en spännande och "kul" känsloomskakare.

Själva "meddelandet" är inte livsavgörande i sig utan mer en påminnelse om att du är åtråvärd och att du förtjänar uppmärksamhet. Helt enkelt att du vill ha mer närhet, både känslomässigt och fysiskt.

Biten med att "alla känner varandra i himlen" är en typisk drömräddare. De dyker upp när man närmar sig vakenhet och ens medvetna hjärna börjar ifrågasätta drömmens innehåll. Det är då man börjar fråga vettiga frågor och ifrågasätta drömmens innehåll. För att drömmen inte ska spricka börjar ens undermedvetna bomba in pompös och väldigt ödesmättad information. Sådant vi i vanliga fall är rädda för att fråga vidare om (eller för artiga att göra). Det är det undermedvetnas sätt att säga: "Håll tyst, sov och låt mig fortsätta mitt race!"

Det är dock möjligt att killen du talade med finns eller har funnits och i det fallet så tror jag att det kan vara en bra idé för dig att ta kontakt med honom. (just namngivna personer lönar det sig alltid att hålla koll på. Troligen kommer du att möta honom eller snarare hans bror och då vill ditt undermedvetna att du redan ska ha en positiv bild av honom. Min misstanke är att han är runt 25 nu men att han förlorade sin bror då han var väldigt ung. Troligen heter han något som man skulle döpa en tvilling till (dvs två namn som går i hop som Per och Pål, Olof och Oskar eller Daniel och Peter till exempel).

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page