top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Vågar jag ta steget?

Jag har träffat en kille som är så himla snäll och han ger sån kärlek till mig och visar och säger hur mycket han tycker om mig. Men det är saker som skrämmer mig och vet inte om jag vågar ta steget. Vågar inte ens känna hur jag känner för honom. Är rädd för känslor.

Kärleken skrämmer mig och av ett tidigare förhållande är jag livrädd att må så dåligt igen. Men att han är äldre och har familj sen tidigare skrämmer mig också hur ska jag ta mig till?

”J”


Photo by The HK Photo Company on Unsplash
Att bygga en ny relation till någon som har haft en familj är ett stort steg

Svar: Hej, jag tittade på ditt horoskop och därför vill jag börja med att prata lite om kärleken och om dig innan jag svara på din fråga.

Att våga satsa på kärleken igen efter att man blivit sårad är svårt. För dig med självkänslan i Väduren och hjärtat i Oxen är det ännu svårare eftersom du behöver satsa helhjärtat för att må bra och det gör att du känner att du måste välja.

Att du antingen måste satsa på kärleken och ge upp allt annat som inte passar in i det livet, eller att du måste satsa på jobb och ditt liv utan kärleken och ge upp ditt hjärta.

Så är det inte. Du har rätt att vara både och. Prata med killen och beskriv vem du är, vad du vill och vad du känner. Om han inte lyssnar eller inte stödjer dig i din rätt att vara hela den person du är så är han inte värd din tid. Han ska finnas där för dig lika mycket som du finns där för honom.

Sedan undrar jag också om du inte dessutom är rädd för att kärleken måste se ut på ett visst sätt och att du inte vill leva de livet, i alla fall inte just nu. Att det du är rädd för är att man ”ska” bilda familj och flytta ihop och göra alla de där ”vuxengrejerna” och att om man inte gör det så är inte kärleken ”på riktigt”. SÅ är det inte det viktigaste är att du ser fram mot nästa steg. Att vara nervös inför att göra okända saker är en sak och det borde du sätta dig över. Men att göra saker du verkligen inte känner att du vill ska du aldrig göra. Man ”vänjer” sig inte vid att stå ut med jobbiga saker – man ger upp – och det är du alldeles för tuff, stark och självständig för att göra.

Nu när jag sagt det är det dags att prata om honom och ert förhållande:

Jag har inte hans födelseuppgifter så jag kan inte matcha era horoskop men min kortlek är ganska tydlig.

Det här förhållandet är bra för dig och kommer ge dig stabilitet, chanser till utveckling och massor med kärlek. Men för att det ska bli riktigt bra och vara längre än några år behöver du, och han, ge upp de liv ni har nu och satsa på något nytt och gemensamt. Det handlar om att ta risker tillsammans och hitta en gemensam dröm som ni båda strävar mot.

Om du ”flyttar in” i hans liv blir han bekväm och glömmer vem du är och vad du behöver.

Särskilt orättvist är det eftersom han inte ens kan ”flytta in” i ditt liv eftersom hans liv är fullt med bagage som han inte kan göra sig av med.

Så satsa gärna på kärleken med honom om han satsar lika mycket på ett nytt liv och en jämlik kärlek med dig.

Om inte kommer det bli hett, innerligt men ganska kort.

63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page