top of page

Vågar jag satsa på företaget?


Jag vill satsa på mitt eget företag men familjen säger att jag är tokig, att jag har ett bra jobb och borde hålla mig till det. Dom har rätt, jag har ett bra jobb där jag trivs men jag har också en önskedröm där jag får jobba för mig själv och se om mina affärsidéer fungerar i verkligheten. Mitt självförtroende är inte det bästa nu men jag vill inte släppa min dröm. Min fråga är hur ser min framtid ut om jag vågar satsa?

"D A"


Svar: Vi påverkar framtiden hela tiden, varenda val vi gör och även de val vi inte gör. Jag påpekar detta för i ditt fall är det långt ifrån bestämt hur det ska gå och du kan lätt påverka ditt öde genom små och stora beslut. Det är så att säga lätt att få hjulen att börja rulla. Så fort du väljer väg åt något håll alls så kommer nya möjligheter att dyka upp.

Men om man målar med en bred pensel så ser det ut ungefär så här.


Om du slutar på jobbet och satsar på din företagsidé, så kommer du att lyckas men inte utan mycket hårt arbete. Du får räkna med att verkligen brinna för jobbet under några år men då kan du också nå stor framgång.


Om du låter allt förbli som det är nu, så kommer det inte att förbli som det är nu alls. Stora förändringar kommer att ske om du väljer att försöka bevara allt som det är. Det här behöver inte vara dåligt, men det innebär att en rad förändringar sker som du inte har någon kontroll över.


Om du byter jobb istället för att starta eget, så kommer du att hitta ett jobb där du får en chefsposition. Det är den lättaste vägen att gå om du bara vill bli nöjd, men väljer du det här alternativet så kommer du aldrig särskilt mycket längre. På gott och ont.

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page