top of page
  • Skribentens bildTor

Vågar jag säga upp mig?

Vad händer om jag säger upp mej från mitt jobb? Kommer jag att hitta ett jobb inom ett annat yrke? Det är det jag helst vill, men känner att jag kan ju inget.

Gullan


Friheten i att börja om på något nytt kommer ge ditt liv en helt ny energi

Svar: Din Jupiterretur är precis på väg och kommer infalla nu under senhösten (slutet av november) och den markerar början på en ny livsfas. Det gör den här hösten till det perfekta tillfället att bryta upp och börja på något nytt för du kommer få en bra start och det kommer kännas som att du gör helt rätt, att du gör något för dig som du verkligen behövt göra länge.

Meningen är att man när man når din ålder ska slå in på något som man tror på där man kan dra full nytta av alla livserfarenheter man gjort fram till dess.

Lite förvånande att du säger att du inte kan någonting för det är ju långtifrån sant. Du är en passionerad person som vet hur man uttrycker sig, i alla fall privat, du är kanske inte supersocial men de människor du umgås med får väldigt varaktiga intryck av dig, du har ett arbetsliv i botten som gett dig erfarenheter och kunskaper som översätter bra till andra jobb och du har åsikter och en stor förståelse för hur man kan hjälpa andra och har oerhört lätt att lära dig hur organisationer fungerar och vem som gör vad.

Allt detta gör att det är svårt att se hur du inte kommer kunna lyckas i nästan vilken bransch som helst, särskilt om du är villig att bättra på din utbildning lite.

Det lättaste för dig att göra är naturligtvis att söka jobb innan du lämnar ditt nuvarande uppdrag. Det gör att det blir lite struligt i övergången med tider och liknande eftersom uppsägningstider kan bli ett fartgupp men det tar bort all oro du kanske känner (det är lite utrymme mellan idag och när ett jobb du gillar dyker upp).

Dessutom finns en fördel till med att söka jobb innan du kliver av – det ger dig en bild av vad som finns och kommer skapa en hunger efter det du verkligen vill göra. Dessutom ger det dig insikt i vad som kävs för att få jobbet. Det kan vara så att du landar en intervju om drömjobbet men väl där visar det sig att du saknar någon liten kunskap eller merit. Då får du en gratis inblick i vad du skulle kunna plugga för att landa jobben du verkligen vill ha.

Det är inte år av studier mellan dig och en ny karriär men troligen veckor eller kanske månader så det är väl värt att göra utrymme för en studietermin någonstans.

OM du väljer att säga upp dig kommer ungefär samma saker att hända i ungefär samma tidsrymd med två ändringar. Det kommer gå lite fortare för dig att hitta ett jobb men det kommer inte vara ett jobb du trivs lika bra med.

Just nu råder stor osäkerhet på arbetsmarknaden men i ditt fall kommer det inte förstöra dina chanser till en ny karriär – du kommer klara dig bra. Allra bäst om du letar från där du står nu snarare än rusar iväg och säger upp dig (under förutsättning att ditt jobb inte erbjuder dig ersättning för att gå naturligtvis – det kan vara en bra mellanväg som ger ekonomi nog för antingen studier eller mer tid att hitta rätt.)

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page