top of page
  • Skribentens bildTor

Vättar och husdjur som krockar

Hej! Jag har tidigare skrivit och fått svar på gällande vättar å spöken i mitt hem. Jag vet att det är en hustomte å lite annat som huserar i mitt hem. Nu till mitt dilemma och frågan.. Jag har en valp på 7 månader som jag tror störs av det som pågår i vårt hem. Jag ser att han funderar vad som händer när detta visar sig..jag kan känna av närvaron av dessa och han med. Skafferidörren öppnas bla, han kan ligga å sova i vardagsrummet och helt plötsligt så stirrar han emot köket. Ofta leder det till att han viker bort blicken. Jag har även filmat honom när detta sker. Ofta föredrar han att ligga i hallen på mattan då det verkar vara lugnast där. Även i sovrummet nattetid blir han störd av nåt. Min förra hund hade inte det minsta problem med detta utan det var som ett vanligt inslag hemma hos oss. Men han var tryggheten själv och jag såg att han registrerade vad som pågick men lät det bero...typ..jaha..nu är dom här igen. Min undran är..kommer min valp att vänja sig eller finns det nåt jag kan göra?

Få nos på spöken

Ett harmoniskt hem lönar sig för alla.

Svar: Hundar är nyfikna och uppmärksamma och vill dessutom vara nyttiga. Det gör att han lägger märke till saker och kommer markera på dem, om inte annat för att visa att han är ”duktig” och är till nytta.

Som vanligt lär sig hundar av hur vi gör och inte vad vi säger. Om du visar att du noterar att han märkt något som finns men som du redan är medveten om och ser som naturligt kommer han lugna sig snabbt.

Sen är det ju också så att din hund kommer bygga en egen relation till dina husgäster – det är inte ovanligt att småfolket busar med och ibland kan vara ganska stygga med särskilt valpar och unghundar. (Ett mycket olönsamt beteende eftersom hundar tenderar att växa upp och i det läget bli ganska stygga tillbaka). Visa tydligt att du är på hundens sida och att du föredrar lugn och fredlig samexistens så kommer din hund troligen snabbt bli lugn och samexistensen harmonisk

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page