top of page
  • Skribentens bildTor

Väntar en kärleksfull framtid?

Framtida kärleksrelation? Jag befinner mig i ett äktenskap som rullar per automatik med allt vad vardagsliv med jobb, hem och barn innebär. Dock har vi tappat varandra någonstans på vägen och utvecklats åt olika håll. Jag känner att jag inte utvecklas och växer tillsammans med min partner utan jag förkovrar mig i livet på egen hand och det är full fart framåt för mig. Det intima finns inte längre och den där livspartnern man kan prata med om allt finns inte kvar. Jag har svårt att se, även om vi skulle ta hjälp utifrån, att vi hittar tillbaka. Jag har på något sätt redan gått vidare i tanken. Så klart att jag längtar efter det jag saknar i nuvarande förhållande, men jag kan lika gärna också leva på egen hand. Det finns, eller fanns, en person som väckte mitt intresse. Vi har inte träffats, endast pratat. Kommunikationen har stannat av och jag är inte lika säker längre. Kommer denna person återuppta kontakten eller kommer det dyka upp en ny, för mig nu okänd person eller finns det ytterligare en tredje person som jag känner lite grann, eller finns det ingen alls i nära framtid?

HH


Det finns kärlek i din framtid.

Svar: Vi börjar i rätt ände. Gör ett försök att prata med din partner. Eftersom du redan gått vidare (delvis) i tanken har du inget att förlora på att prata rakt och ärligt. Om han delar din syn på ert förhållande finns det en bra chans att ni kan hitta tillbaka till varandra eftersom ni kommer in i arbetet på samma fot (ja det är faktiskt lättare om han också känner samma frånvaro och meningslöshet som du eftersom det gör att ingen av er har massor av förutfattade åsikter och behov).

Om det inte ger något mer eller mindre omedelbart är det rätt tänkt att tänka framåt, inte minst för at ni båda i det läget mår bättre av att ger er chansen till ny lycka.

Ensamhet är något du måste välja aktivt (inte sagt att du går direkt in i ett nytt förhållande men du väcker intresse och kommer inte behöva vara ensam). Dock är vägen till att få ett liv med den man du talar om mycket komplicerad och den kommer i slutänden inte ge dig det du hoppas på. Det är inte omöjligt men det blir inte som du tror nu.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page