top of page
  • Skribentens bildTor

Vändningen väntar runt hörnet

Fråga Tor och Hanna: Hej, Jag undrar om ni kan se hur de närmaste månaderna blir för mig? Det känns verkligen som att universum motverkar, skickar bajsmackor och hånar mig, fattar inte hur jag ska orka mer. Stora förändringar har skett, separation, flytt och jag vantrivs pga hemska grannar, och nu känns det även som att den enda nära anhörig jag har i mitt liv inte bryr sig längre, som att jag enbart är en börda. Känner mig så skör just nu och önskar någon kunde bära mig ett tag så jag får vila, men jag känner mig så ensam. Har ingen ork kvar längre... Finns det någon ljusning, eller ska jag bara kasta in handduken...? Tack för svar!

L

Det känns förtvivlat motigt just nu men det kommer det inte göra länge om du orkar se de små vinsterna som stora steg framåt.

Svar: Nej att kasta in handduken kommer inte leda till något gott. Egentligen hatar jag klichéer men det kan inte hjälpas att jag behöver använda en här eftersom att det i ditt fall är 100% sant: Det är alltid mörkast just innan det gryr”.

Just nu står vi alla inför omskakande förändringar och det gör att alla på mer än ett sätt kommer hitta vad som är sant om sig själva, sina nära och sina medmänniskor.

Just nu orkar många inte bry sig om annat än sig själva men du gör det och den energi du kan lägga på att ge kommer du ganska snart få igen. Jag vet att det är bland det sista man känner för att göra eller orkar med när man är där du är nu men vägen framåt går i ditt fall via att bara skaka av dig vad andra tycker, den otur du upplever och de motgångar du har runt dig.

Varje dag börjar som ett oskrivet blad och om man redan innan man kliver upp ur sängen fyller dem med negativa förväntningar om sådant som ligger bortom den egna kontrollen kommer varje dag att sluta med att det mörka vinner över det ljusa.

Koncentrera dig på vad du kan göra och vad du ska göra istället. Kan du sluta varje dag med att summera det DU gjort och vara glad över det. Och det behöver inte vara och ska inte vara storverken man glädjs åt. De kommer sällan och när de kommer är de värda att fira men det är i det lilla man bygger sin framgång och sin livsglädje.

Att ha ringt ett jobbigt samtal är en seger. Att inte tagit åt sig när grannen säger något som man vet är dumt och fel är en seger. Ibland kan det vara en seger att gå till affären och tillbaka. För det är inte storleken som är viktig utan det faktum att man håller ett löfte till sig själv.

Att säga att man ska göra något och sedan göra det!

Det finns stora saker inom dig och i din framtid men just nu börjar vägen dit inte med stora yttre gester utan små segrar i dig själv.

Så agera på det som stör dig – visa vem du är genom handlingar för dig själv och andra och bygg din vardag från dina egna förutsättningar.

Jag vet att detta inte är de handfasta råd vi vanligen ger men din framtid är full med goda saker men de kommer passera dig utan att du kommer se dem eller orka gripa tag i dem om du inte börjar ta de små stegen nu.

Just nu är det ditt egenvärde som är den pusselbit som öppnar dörrar – du behöver bygga upp det för din egen skull så kommer du inte stå där du är nu när sommaren kommer.

Ta hand om dig och tro på dig. Det kommer att vända men det första steget på vägen dit måste du ta själv.

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page