top of page
  • Skribentens bildTor

Vänder ekonomin?

Hej på er! Jag är så tacksam för denna sida och tycker ni gör ett fantastiskt jobb och dessutom att man kan få hjälp gratis!

Jag med tre barn undrar om vi drar åt oss utgifter som flugor på en sockerbit. Det känns som om det aldrig vänder. Vi kan aldrig unna oss något, och ligger alltid efter med något. Vi lever verkligen sparsamt men det känns som vad vi än gör så hjälper det inte. Jag är sjukpensionär och vi är tre glutenintoleranta i familjen. Det gör ju inte saken bättre precis. Både jag och min man skulle behöva nya höstskor men det går bara inte. Det här sliter ju på vårt förhållande och är grälorsak nr 1. Kan ni se någon ljusning, eller är det som dom säger, "En gång fattig alltid fattig"? Pengar är naturligtvis inte svaret på lycka men det underlättar. "E.B"


Med barn är det lätta att det känns som man bränner pengar trots att man tänker efter

Svar: Det finns en lättnad och en ljusning för er. Tyvärr så går vägen inte genom i första hand större inkomster utan genom mer balanserade utgifter. Tag hjälp av kronofogden, kommunens hjälp med familjeekonomi eller banken. Det finns en del pengar som ni slänger ut i onödan. I höst kommer också en inkomstökning men den kommer att ätas upp till ingen nytta om ni inte har minskat era utgifter innan dess. På lite längre sikt kommer ni att få bättre marginaler. Det finns ingen vinst i att dela på er eller ta till riktigt drastiska metoder. Ni kommer att klara er rätt bra med små justeringar i år men som sagt, det kommer större ljusningar på längre sikt.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page