top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Välj kort: Kärlek i maj månad


Hej, Hanna här!


Mina stackars kortlekar har tråkigt men tyvärr är jag fortfarande så låg på energi att jag bara orkar använda dem korta stunder.

Därför blev det så här nu att allihop, både tarotlekar och övriga, hjälptes åt att göra ett lägg för maj månad. Jag bad dem att fokusera på det positiva - och då blev det mer kärlek än något annat. Det är ju ändå vår!


Gör så här: Välj en siffra och en bokstav. Det går bra att välja samma hög (till exempel 4 och D) om du verkligen föredrar just den kortleken. Siffran ger dig en förutsägelse som gäller hela maj, bokstaven ger dig ett ord på vägen. Som vanligt hittar du tolkningen nedan, och kortens framsidor på bilderna längst ner.


Du valde nr 1: Tyvärr har du troligen en hel del bagage från den tidiga våren, saker att vara ledsen och orolig över. Det är inte sannolikt att det kommer fler dåliga nyheter i maj, och nu är det viktigt att du tar hand om dig själv. Man ska inte förtränga sorg och ledsna känslor men de måste samtidigt få ta tid och att gräva ner sig i dem lönar sig inte, de går inte över fortare för att kan koncentrerar sig på dem. Fokusera istället på jordnära och praktiska saker. Om du har en partner, eller någon kanske kan bli en framtida kärlek, så växer er relation just när ni gör praktiska saker tillsammans, till exempel bygger, påtar, bakar, snickrar, målar. Maj kan bli en riktigt fin månad även om det kanske inte känns så just nu.


Du valde nr 2: Låt maj vara kärlekens och skaparkraftens månad. Lämna andra bekymmer i närmaste garderob, särskilt sådana bekymmer som du inte kan påverka. Nu är det dags att plocka fram dina kreativa talanger. Skriv en bok, gå en kurs, fila på ett manus, starta en podd, en blogg, skapa musik, måla - vad du vill, bara du skapar. Välj något du brukar göra eller bryt ny mark, det spelar ingen roll vilket. Samtidigt är detta en härlig kärleksmånad med riktigt fina möjligheter. Allra bäst fungerar maj om du har en partner, gärna en som du har haft ett tag, men det är ingen dålig månad för singlar heller.


Du valde nr 3: Det är många förändringar i ditt liv, små och stora, pågående och kommande. Det är enormt viktigt att du ger dina känslor utrymme och att du inte fattar beslut utan att ta med dina känslor i underlaget. När det är så här mycket som förändras så är det lätt att ta hänsyn till andra, och till praktiska saker, men hoppa över egna känslor. Men det är just dina känslor som kan hjälpa dig att navigera okända vatten. Det är mycket troligt att du kommer att stå starkare när sommaren kommer, och att mycket av det som känns svårt nu kommer att ha löst sig och kanske till och med att ha resulterat i bättre möjligheter än du hade innan. Tappa inte modet.


Du valde nr 4: Maj blir en riktig lyckomånad. Visst är det mycket som är förändrat, uppskjutet eller inställt framöver, men det kommer att påverka din sammanlagda lycka mycket mindre än du tror. Särskilt om du fokuserar på det som är bra. Det här är en månad för kärlek, omtanke, gemenskap, romantik och familjeliv. Extra fin blir månaden för den som väntar barn och för föräldrar med småbarn. Väldigt mycket handlar om att bygga en gemensam framtid och en gemensam lycka. För dig som är singel kan det mycket väl dyka upp en ny kärlek, men det kan också vara så att du hittar din lycka i andra saker. Den romantiska kärleken är inte den enda vägen.


Du valde nr 5: Du känner dig nog ganska osäker, och det är onödigt. Visst finns det mycket som är otydligt just nu och framtiden ser ut att kunna bli lite hur som helst, men du har alla verktyg du behöver. Det kommer du att märka under maj, som blir en mycket produktiv månad för dig med många nya projekt, vissa som du kan hantera med samma gamla metoder som du brukar använda och vissa som kräver nya grepp. Du anpassar dig snabbare och effektivare än de flesta. På kärleksfronten ser maj också fin ut, särskilt om du har något projekt gemensamt med din partner. Har du ingen älskling i ditt liv så dyker det nog upp en just via något samarbete.


Du valde nr 6: Kärleksvinden blåser åt rätt håll. Maj blir troligen en mycket romantisk månad för dig. Våga chansa lite men låt dig inte köras över. Det kan vara lite av en balansgång. Kärleken blomstrar om du vågar vara löjligt kär, förtroendefull och tålmodig. Men kärleken krymper om du låter någon annan köra över dina känslor eller din integritet. Tricket är att vara väldigt tydlig. Det gäller även dig som har en fast partner sedan länge. Undvik onödiga konflikter men om konflikten däremot är nödvändig så är det inte läge att kompromissa. För dig som är singel så får maj en guldkant av andra former av romantik; njut av filmer, böcker och annat som får ditt hjärta att sjunga.


Du valde nr 7: Familjen är det viktigaste under maj månad och det är också en bra månad för att utöka den. Det kan handla om kärlek men det är nog troligare att det handlar om ett husdjur. Möjligen kan det också röra sig om ett riktigt viktigt gemensamt projekt. Det här är en utmärkt månad för allting som du och din familj gör tillsammans, från utflykter till sällskapsspel. Hitta gärna på nya aktiviteter om det finns tid och ork. Det gör dig glad och det är bra för de andra familjemedlemmarna också.


Du valde A: Att ha tillräckligt är lycka, att ha mer än tillräckligt är olyckligt.


Du valde B: Bär varje dag en hink grus till samma ställe, och du kan bygga ett berg.


Du valde C: Koppla av och låt Universum jobba lite också.


Du valde D: När förändringens vindar blåser kan du bygga vindskydd eller väderkvarnar.


Du valde E: Om dina mål inte går att nå, börja inte med att byta mål. Börja med att byta väg.


Du valde F: Det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.


Du valde G: Bättre en god gärning än en vacker tanke.
241 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page