top of page
  • Skribentens bildTor

Vägen ni båda vill gå tillsammans är aldrig en kompromiss

Hej! Skulle vilja veta hur min framtid med min partner ser ut, kommer vi hålla ihop?

Tan


Utmaningarna ni möter gör er kärlek starkare om ni möter dem tillsammans

Svar: Du och din partner ser inte på ert förhållande på samma sätt och det skapar utmaningar för er at övervinna. Fördelen med det är att det finns en mycket lysande framtid för er om ni lyckas ta er igenom dessa tillsammans.

Ert förhållande baseras i grunden på er gemensamma syn på livet och era intressen och likheter. Kort sagt som många starka förhållanden har ni mycket som gör att ni ser varandra och har glädje av varandra.

Men

Med tiden har du börjat se dig mer som en försörjare/beskyddare än en likvärdig partner och även om det får dig att känna dig sedd och viktig i ögonblicket så skapar det dels en klyfta mellan er när du ser det som din uppgift att fatta viktiga beslut själv snarare än att se ert liv som en gemensamhet.

Det fungerar sådär eftersom du är bra på det och din partner uppskattar dina insatser samtidigt som hen känner sig osedd och saknar den gemenskap ni hade i början.

Detta kommer ställas på sin spets inom ett eller två år då omständigheterna kommer göra att du temporärt inte känner att du längre kan bidra som försörjare. Det kommer få dig att känna dig riktningslös och betydelselös och få dig att tvivla på din roll i förhållandet och på grund av det också på din partner.

När det händer – kom ihåg att det är exakt så som din partner känt allt sedan det blev mer ett ”du” än ett ”vi” och att det finns en bra väg framåt – att sitta ner tillsammans och prata om vad ni känner och vill och fatta gemensamma beslut. Gör ni det väntar en strålande framtid där ni kommer ägna mer uppmärksamhet åt vad ni gemensamt vill och mindre åt hur ni ska komma dit.

Kortens (och mitt) bäst råd till dig för att ert förhållande ska bli starkt, livslångt och innerligt är – vänta inte på krisen innan du börjar se på er som du gjorde när ni slog er ihop. Börja redan nu att tänka ”vi”, fråga din partner först och bestäm er tillsammans – även om små saker som middagar, kvällsaktiviteter och gemensam fritid.

Kom ihåg att ett bra förhållande aldrig kräver kompromisser för det finns alltid en gemensam väg som ni båda hellre går tillsammans än att den ena väljer och den andre följer.

Hittar ni den kommer lycka alltid följa era steg.

60 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


connywessman
Aug 09, 2021

Tack så jättemycket 😀👍

Like
bottom of page