top of page
  • Skribentens bildTor

Vägen framåt är ljusare

Hej. Hela mitt liv har kantats av olika sorger.. alltid någon i familjen eller närstående och det känns som att jag försöker släcka bränder.. Nu även egen oro över hälsa och ekonomi.. Så tacksam för er hjälp om det är möjligt

”VaFr”


Hänsyn och omtanke ska handla om att gemensamt ta ansvar och hitta ömsesidig styrka och tröst.

Svar: Du har gjort andras sorger till dina och de har villigt låtit dig stödja, hjälpa och skydda. Det är inget fel i det och ditt stora hjärta har, i deras ögon, alltid funnits och brunnit där när det behövts.

Men det har, som du också vet, kommet med en stor kostnad för dig. Dina val har ofta hamnar i andra hand och din omsorg för andra har ofta gjort att du valt livsvägar som varit – i brist på andra ord – mindre än de du skulle kunnat ta.

Lyckligtvis lägger summan av tidigare erfarenheten bara grunden för det man bygger framöver och du har just gått in i din 5:e Jupiterålder. Det innebär att du inför de kommande 12 åren står på toppen av ditt kunnande och din förmåga. Det är nu du kan dra nytta av allt de du lärt dig under ditt liv och verkligen göra något eget och nytt av det och att det börjar med oro för din egen hälsa och framtid är på sitt sätt en bra sak. För det är det du bör tänka på i första hand framöver. Andra har lutat sig på dig och de kommer de fortsätta att göra och behöva. Men det är dags för dig att luta dig på dig själv också. DU har hjälpt andra så mycket och så väl – vad skulle du råda dem till om de var där du är nu?

Följ dina egna råd!

Du är inte självisk om du sätter dig själv främst nu – tvärt om. Det de dina, och du själv, behöver mer än något annat nu är en förebild och det kan du bli i vad du väljer framöver för din egen skull. Det betyder inte att det blir lätt eller problemfritt men det betyder att du kommer kunna hitta en ny glädje och en sorgfriare framtid.

Saker att tänka på:

Hälsan – det kommer en dipp i början av sommaren och det kommer innebära att resten av året blir lite mer av en kamp än du är van vid och förtjänar MEN Vi pratar inte bara om en möjlighet att ”#komma tillbaka” utan om chansen att verkligen bli friskare och starkare under andra halvåret. Att träna och lägga om vanor kommer vara jobbigt men lägga en fin grund för framtiden. Från mitten av mars 2021 går du in i en period av kraft och hälsa som kommer hålla i sig och bli bättre och längre ju mer tid du lagt på den under andra halvan av detta år.

Ekonomi – lite samma sak som med hälsan det kommer en period av osäkerhet och framför allt tröghet i att få saker att hända och utvecklas. Det här är dock ett strålande år för alla sorters nystarter. Att avsluta utbildningar, komplettera kunskaper eller byta arbeten (gärna se vad du vill, komplettera kompetens du behöver för att bli det och sedan ge dig in på nya vägar).

Du behöver en förändring och det kan bli motigt att komma dit (inte minst ekonomiskt 2020 ser rätt tufft ut) men just nu är det inte pengarna på fickan som är viktiga utan vad du vill (och kommer) göra för dem framöver. Du har dina 12 bästa år framför dig och det bästa du kan göra är att ägna dem åt något du upplever är roligt, givande och viktigt.

Ansvar – det kommer alltid nya bränder, det är dags att lämna över till en ny brandman! Att du finns där är något många tar som en självklarhet och det är också något du kommer ha svårt att släppa MEN det är dags att lämna över ansvaret till någon annan. Finns där, var ett stöd men sätt gränser. Det kommer inte bli lätt men det finns en förståelse (kanske inte omedelbart men den växer med tiden) att du har egna behov. Det kanske låter själviskt men just nu har du en ursäkt och ett tillfälle att ta ett steg tillbaka. Med de restriktioner som ligger på närhet och deltagande är det lättare att ta ett steg tillbaka och hänvisa till att det faktiskt också är ett sätt att visa omtanke och hänsyn.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page