top of page
  • Skribentens bildTor

Utlandsresa med frågetecken

Min fråga är tudelad.

1. I september var jag på arbetsintervju på ett produktionsbolag i Stockholm som arbetar med Film- och TV. Intervjun gick bra. Problemet med branschen är att den är baserad på projektanställningar och de hade inget uppdrag till mig vid tillfället, men lovade att höra av sig tills nästa projekt. Kommer de att hålla vad de har lovat?

2. Karriär och ekonomi är en stor stressfaktor i mitt liv för tillfället. Häromdagen talade jag med ett medium som berättade att jag kommer att träffa en man i medelåldern, i ett socialt sammanhang, väldigt snart. Han kommer att erbjuda mig en tjänst utomlands och att en eventuell flytt för mig kommer att ske snabbt. Han beskrevs som en auktoritär man med stabil ekonomi. En man som reser mycket mellan Sverige och utlandet. Samtalet bröts sedan och jag fick inte tag på henne igen. Ligger det någonting i det här? Vem är den här mannen? Känner jag honom? Gör jag rätt som följer med honom? Vart ska jag?

Schopenhauer


Utlandsresan blir ett äventyr men försörjningschanserna är bättre i Sverige

Svar: Din första fråga: Njae, din fina intervju är färskvara och om det dyker upp något under de närmaste tre veckorna kommer du få ett samtal men efter det krävs att de kommer ihåg ditt namn så att de gör en naturlig koppling mellan dig och nästa projekt. Någon kommer bli uppringd och det kan vara du om du håller dig relevant s att det är dig de tänker på. Att bara finnas i kontaktlistan hjälper inte mycket.

Gör dig sedd, skriv inlägg på bransch forum, posta egna produkter eller retweeta bra grejer, gärna från folk som jobbar på bolaget du vill in på och se till att de minns dig. Gör du det kommer du få jobben.

Nu till fråga två: Det ligger faktiskt en del i det men för dig kommer kärlek och arbete inte att gå samma vägar vare sig nu eller i framtiden så håll isär dessa.

Det finns baktankar med förslaget så se till att du har det du behöver täkt i skrift innan du ger dig in på något som låter storslaget.

Kom också ihåg att yta och innehåll inte alltid är samma sak. Äventyret väntar utomlands just nu men inkomst och trygghet hittar du i första hand i landet.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page