top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Uppbrott är troligen enda vägen till helande

Godkväll! Behöver visdom. Inte från horoskopet denna gång utan andra metoder. Har två och en halv fråga. Om min kärleks relation och hur jag kan hjälpa mina barn. Kommer det att bli bättre? Eller är detta något långdraget slut för vår relation? Och kommer mina barn någonsin må bättre igen? Ska de vara med sin pappa?

/LELLE


Det är en jobbig stig men alternativen är värre

Då får det bli korten

Oj du är i ett hål och du har svårt att se hur några vägar leder rätt, eller faktiskt ens åt något håll där det blir bättre.

Men det finns ljus även om vägen dit går genom att göra något du egentligen inte vill och kanske inte ens vågar.

Korten säger att det du är i nu inte kommer bli bättre av sig själv, det kommer faktiskt inte att bli bättre ens om du lägger dig platt, eller gör en gemensam ansträngning eller kompromissar. Det kommer aldrig bli bra eller ens bättre, det enda som händer är att det tar lång tid för dig att inse det och på vägen kommer ingen att må bra.

Dina hänsynstaganden till andras behov gör inte saken bättre eftersom det visserligen gör den ögonblickliga relationen bättre men på bekostnad av långsiktig lycka.

Kortens råd är entydiga – konfrontation!!! Ställ saker på sin spets, ställ krav och om de inte möts gå. Om det inte går att ställa krav eftersom situationen är för giftig – gå först och ta i tu med relationen sedan.

Ja dina barn kommer hämta sig och bli/må bättre MEN för att det ska kunna ske måste du må bättre också och även om det blir tufft just nu är den ärliga, raka, vägen bäst för dem också.

Det är inte lätta val du har framför dig men den enda vägen som leder till ett starkare, bättre, liv är genom att våga ta konflikten nu och bygga nytt på det som finns kvar efteråt.

Du behöver dessutom inte göra det ensam för det finns mycket stöd att få. Dock kommer dina närmaste och dina vänner inte vara så bra stöd som du borde kunna hoppas på. Lyckligtvis finns organisationer som vet exakt vad de kan göra för att hjälpa och stödja dig och de är bara en googling bort.

För dig just nu leder många små steg bara runt, runt i en cirkel och för dig, i bästa fall, tillbaka till där du började. Du behöver ta drastiska jättekliv i en annan riktning för att du och de dina ska börja läka, både som individer och familj.

Dina barn behöver båda föräldrarna men det betyder mer än att de ska kunna nå båda idag. Det betyder att de ska ha en relation till er båda och för att de ska kunna få det behövs just nu att du har modet och styrkan att göra det som är rätt – resten kommer ordna sig men innan det gör det behöver du tagit stegen in i ett nytt liv.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page