top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Två starka drömmar

Fråga: Hej Hanna och Tor.

Nu har jag drömt så konstigt att jag bara måste maila er och se om ni kan tolka detta. Drömmen var uppdelad i två mycket tydliga delar.

I den första delen var jag i ett övergivet köpcenter och försökte hitta något (jag minns inte vad, kan ha varit utgången eller en kompis) och det här köpcentret var som en labyrint, det tog enorm tid innan jag hittade ut. Sedan stod jag med en kvinnlig kompis utanför nämnda köpcenter och åt segt godis. Jag minns att jag var alldeles yr, och det slutade med att jag ramlade ner för en trappa. När jag spottade ut godiset följde nedre, vänstra hörntanden med ut.

Bägge framtänderna i överkäken satt mycket löst. Jag skrek efter ambulans hela tiden, men det var ingen som förstod vad jag sa, och min kompis ruskade min arm hela tiden så att tänderna ruskade fram och tillbaka.

Sedan inleddes del två, för då blev allt svart, och när det blev ljust igen stod jag i en öde by (ganska tätbebyggd, men ändå en by) och jag gick in i ett av husen. Jag känner inte igen huset, men i det hittade jag en av mina gamla dagböcker, från när jag var tretton. Så gick jag vidare och kom fram till en inte så lång, men ganska lång, bro över en inte så bred, alldeles mörk, glasig svart å. På andra sidan av bron fanns en stig in mot en annan by. Kruxet var att bron gått av på mitten, så jag var tvungen att simma över, vilket jag också gjorde. Det var ungefär två simtag. Det svåraste var att klättra uppför den andra brohalvan, för räcket hade gått sönder. Men även detta gick bra. Så stod jag i den andra byn, som var lite mindre, lite moderna och lika öde, som den förra. Bara det att i den här byn hörde jag ljud, som från krig, och saker såg ut att ha lämnats väldigt abrupt. Jag samlade på mej saker jag ville ha, som jag hittade efter vägen. Bland annat 7 olika nagellack, olika kläder, smink och så, typiska tjejgrejer, det såg ut som någon försäljare glömt en kärra med sina attiraljer där. Men jag tog inga parfymer, vilket kändes lite skumt i drömmen, minns jag. När jag gick ifrån den här byn kom jag hem till min far, som satt i en grävmaskin. Han ringde mej på min mobil och sprang ifatt mej. Jag gav honom 100 kronor och ett papper som handlade om skolgång (vill jag minnas)

Sedan glider saker ut i här-och-där-minnen.

Bland annat en glasmonter med prydnadsfår, min före detta och jag åkte genom den stora ödebyn i bil, och mötte en annan bil, och min lillebror ville låna bilen men fick inte.

Osorterade minnen. Men hela drömmen innan är ruskigt tydlig. Snälla, kan inte ni försöka tolka den? Den gör mej nervös, även om jag inte känner negativt inför den.

"Katana"


Photo by Nhia Moua on Unsplash
Tappa tänder i drömmar förebådar positiva förändringar

Svar: Det är egentligen två olika drömmar och inte en dröm i två delar även om det finns en del likartade teman. Den första drömmen handlar om förändringar. Att man tappar tänder handlar om att byta inriktning på livet (Det kommer sig av att du fick mer ansvar ungefär när du tappade dina mjölktänder och din hjärna har kopplat ihop dessa två saker med varandra.) Gissningsvis så kommer det stora förändringar i ditt liv fram emot hösten och nu förbereder din hjärna dig på dessa.

Den andra drömmen innehåller tolkningsbara moment men är i stort "bara" en vanlig dröm. Strukturen (dvs hur landskapet ser ut och i vilken ordning saker händer) påminner mycket om en del aktuella filmer. Vad som bör sägas är dock att du står inför en mindre familjekonflikt. Du har fattat ett beslut och du kommer att delge det till din familj. Du tror dock att de inte kommer att vara enbart positiva.

Du har dock rätt det finns ingenting att oroa sig för i de här drömmarna.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page