top of page
  • Skribentens bildTor

Tre frågor - tre svar.

Tre frågor: 1. Vad har grannen emot oss och kommer hon att flytta snart? 2. Vad ser ni kring mitt äktenskap? 3. Har jag någon skyddsängel? Hoppas det blir mer fokuserat

”S”Svar: Det tragiska är att er granne i grunden inte har något emot er utan mer emot sig och sin livssituation. Det är bara så mycket enklare att vara bitter på någon annan än att se till vad man behöver göra med sig själv och ju sämre grannen mår desto mer kommer hen tycka att det är ”ert” fel. Det gör att hon inte kommer flytta lättvindigt eftersom hon någonstans vet att det kommer bli lika dant med nästa granne på nästa plats. Eller killen i butiken, eller brevbäraren, eller vem som helst som gör att hon kan projicera problemen bort från det som gör ont att ta tag i men verkligen skulle hjälpa – sig själv.

Det bäst ni kan göra är att dokumentera och spara på allt som direkt saboterar för er. Kommer det till en tvist (och det gör det eller har till och med redan gjort) är allt som går att styrka en stor hjälp. Hon kommer flytta därför att hon måste – inte för att hon vill.

Äktenskapet går mot förändring av nödvändighet om inte annat – som det nu är lägger dåliga saker sig på hög och reds inte ut medan bra saker överskattas och ska på något sätt täcka över det som inte fungerar och vara tillräckligt.

Det här mår ingen av er bra av men allra minst du.

Korten pekar på att det här är en spiral som är svår att bryta så länge balansen i förhållandet ser ut som den gör.

Du behöver ett ”större” liv för att ni ska bli likvärdiga. Ett nytt jobb, en hobby som tar tid och kräver engagemang, en utbildning som ger dig nya horisonter.

Inte bara kommer det ge dig fler möjligheter att gå vidare – det kommer också ändra strukturen på ert förhållande så att din partner tar det du vill, säger och tycker på större allvar. (Det är inte nödvändigt vis en ändring din partner omedelbart kommer gilla men det är en ändring som antingen för er samman igen eller som ger dig verktygen du behöver för att gå vidare.

Just nu vinner er relation på att du tänker på dig själv i första hand.

Du vandrar inte ensam genom tillvaron men att kalla din andliga medpassagerare ”skyddsängel” är nog lite fel ord. Snarare en viskning i ditt huvud som lockar med tankar på den väg du inte valde. En rådgivare som utmanar dig att göra dåliga val så att du av det står starkare i de goda val du gör.

Jag gissar att om du ser tillbaka på ditt liv har du gjort fler aktiva val än de flesta som huvudsakligen verkar ”hamna” på platser i livet. Du är ofta väldigt medveten om hur du kom dit du är, vad det kostade och vad det var värt.

Det gör också att de misstag du gjort i livet svider mer än hos många eftersom du vet att du gjorde ett val som fick konsekvenser.

Så en sak kan du vara säker på – de goda val du gjort och kommer göra i livet är vägda och mätta på ett sätt mångas inte är. Jag hoppas att du ser det som något positivt för det är det. Att vara sedd betyder att man definitivt har en plats i den stora planen och att ens liv är betydelsefullt för flera än ”bara” de du har närmast dig.

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page