top of page
  • Skribentens bildTor

tre drömmar, vad betyder de?

Dröm 1. Jag har drömt om denna stuga förut för någon månad sedan. Då var det att först var jag ute och gick där jag bodde som barn. Helt plötsligt kör min fd med sin mamma förbi mig och min fd kliver ur bilen och frågade om han kunde få ta sonen vår pga att han skulle åka till en stuga. Nej sa jag, vad vinner jag på det och de for iväg. Sedan ringde det på min mobil när jag promenerade. Det var fd:s mamma, hon bjöd in mig att komma till stugan de skulle fara till. OK sa jag och helt plötsligt är jag i staden jag bor i. När jag är på väg dit är det bortanför hundskolan (och åt den riktningen är jag aldrig). Jag ser massor med träd och sen sitter jag helt plötsligt utanför stugan. Jag har liksom ryggen mot framsidan på stugan och ser omgivningen (naturen)

Dröm 2 Drömde något om att telefonen ringde och det var min pojkväns syrra som ringt mig och ett tu tre tvingar hon deras mamma att säga hej i luren. Helt plötsligt satt pojkvännen och jag och fiskade eller dylikt vid en brygga i höstmörker. Det var varmt i luften men ändå ångades luften man andades ut. Rätt var det är står pojkvännens föräldrar vid stugan och pojkvännens mamma ropar på min pojkvän och han går dit medan jag väntar där vi fiskade. Han kom tillbaka och sa att de ville att vi drack en kopp kaffe. Jag minns att jag blev fly förbannad på honom för han visste att jag inte ville det men han hade ändå lovat dem det. Jag protesterade men han bara liksom "släpade" mig dit och sen vaknade jag.

Dröm 3 Inne i stugan är det gammalt, inte renoverat mm. Jag sitter där och försöker äta mat med hans föräldrar. Minns att jag skulle gå på promenad. Minns inte så mycket av den drömmen men jag vet att det är samma stuga det handlar om. I drömmen var det vinter och jag plumsade snö ensam då jag möter hans föräldrar. Det vidriga när det gäller drömmen är att det känns som jag känner till denna stuga fast i verkligheten. Det är något med platsen också ... Jag vet att jag aldrig varit vid denna stuga eller dess omgivning men ändå så känns det igen, hur och varför? Vad betyder dessa drömmar? Jag har drömt fler konstiga drömmar men just dessa blev jag väldigt fundersam över. Jag har drömt mycket om vinter, att det är snö och halt. Utöver dessa drömmar undrar jag hur relationen kommer bli framöver med min pojkväns föräldrar, kommer det bli att de tar kontakt med mig och när isf? "M"


Svar: Alla de här drömmarna handlar naturligtvis om mer eller mindre samma sak. Det som är viktigast är att de alla knyter an till samma plats. Eftersom varje dröm är så kort är det ganska svårt att få ut någon riktigt grundläggande betydelse av drömmarna. Men det som följer här är i alla fall inte fel: Alla relationer till andra människor är väldigt stela och avmätta. Det tyder på att du befinner dig i en situation där din vilja har mycket liten betydelse. Andra placerar in dig i ett fack och hur du än försöker så ser de dig bara utifrån den rollen. Det, skulle jag tro, gäller främst släktingar och äldre bekanta till din pojkvän och ditt (dina) ex, men alla äldre i maktsituationer (arbetsgivare, myndigheter etc) behandlar dig likadant. Du vill bli accepterad för den du är men du tvingas in ett beteende som antingen är förljuget eller fientligt. När det gäller stugan och markerna runt omkring så verkar det som om din hjärna har valt en statisk bakgrund för alla drömmar som har med nära relationer att göra. Att den känns bekant beror på att det är en bild som du satte ihop när du var liten. Troligen en idealbild av en lugn, trygg och trolsk plats. Ett ställe där du och din familj kunde ha trevligt. Man kan säga att det var det perfekta semestermålet. Sedan har den bilden hängt i och även om betydelsen ändrats genom åren är det fortfarande en bra ram. Den sätter alla olika typer av relationer och relationsproblem i samma ljus, så att säga. Dina drömmar saknar också uppgörelser. Du hamnar i situationer, du går igenom händelseförlopp och du råkar ut för saker men det du inte gör är att du kontrollerar utvecklingen av vad som sker alls. Det innebär att du upplever att du har dålig kontroll över din vardag. Du lägger beslut i andras händer mer än du borde. Snön och isen kan vara ett tecken på två saker. Dels tyder den på ett behov av utrymme och enskildhet. Att du vill skapa en egen sfär som bara är din. Dels så är den ett hinder. Att du upplever ett motstånd och en seghet i det du gör. Att saker inte går som du vill beroende på yttre omständigheter för du gör allt du kan.

Det finns många olika trådar i dina drömmar men huvudlinjen är denna: LÅT DIG INTE KÖRAS ÖVER. Du förtjänar respekt och utrymme. Stå på dig och gå din egen väg, det som verkligen är viktigt kommer du att få behålla.

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page