top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Tog det slut av rätt anledning

Först och främst undrar jag lite över hur mitt kärleksliv kommer att se ut. Jag befann mig i över tre år i ett förhållande som jag avslutade ganska impulsivt för fem månader sedan. Det gick fel ganska tidigt då jag hade ett visst behov av att vara för mig själv, medan hon ville ha mig så nära det absolut gick. Där låste sig mycket och vi fastnade i de positionerna:

Jag vågade inte ge allt, och hon krävde att jag skulle ge allt som ett bevis för att jag älskade, ställde ultimatum för att flytta ihop som jag reagerade skräckslaget inför och jag blev allt mer hämmad, kall och reserverad. Förhållandet har gjort att jag känner mig vilsen i mig själv och mina känslor på många sätt. Jag är rädd att jag gjorde fel som lämnade henne. Vi är båda förvirrade, men saknar varandra mycket och känner oss märkligt bundna till varandra.

Kanske är det för att vi älskar otroligt mycket, kanske är det för att vi är svaga efter tre svåra år. Har hon och jag förutsättningar att fungera ihop och ser det ut som att vi kommer att vara med varandra igen med tiden? Vi träffas då och då. Ser det ljust ut mellan oss, eller ser min framtid ut att delas av någon helt annan?

Om ni kan ge mig några tankar i allmänhet kring min karriär/mitt liv och personutveckling vore jag mycket tacksam!


Ibland är kärleken så intensiv att den bränner upp snarare än värmer - ta ett steg tillbaka

Svar: Backa undan! Visst finns det mycket känslor mellan er och som du nu ser fungerar du för tillfället sämre även utanför förhållandet när ni inte är ihop. Trots det vinner ingen av er på att starta om ert förhållande just nu. Inte för att ni är olika utan för att ni har stora likheter. Där du inte vill tvingas vill inte heller hon backa. Det gör att om ni blir ihop igen nu på en gång kommer ni båda inleda med att "sälja ut" sådant som är viktigt för er.

Du kommer att "förstå" att ni måste flytta ihop för att gå vidare och hon kommer att "förstå" att det sker på bekostnad av eventuella andra idéer som hon anser följer av att flytta ihop. Ni kommer båda att se på er själva som förlorare och ni kommer, känslomässigt skylla det på den andra parten.

Blir ni ihop just nu dödar ni allt det ni haft och kan komma att ha mycket effektivt. Ni kan fortfarande bli ett par men då kräver det att någon av er växer och ändrar sig. Kanske du, kanske hon, troligen båda. Därför bör du låta det här vara slut trots att ni har starka känslor för varandra. Om och när ni träffas igen om ett år eller två kanske saken är i ett annat ljus. Troligen är ni båda upptagna då av andra förhållanden men under alla omständigheter har ni ändå chansen att kunna hitta varandra igen, om det nu är så att ni är lediga samtidigt..

I övrigt: Ditt karriärsval passar dig väl men se till att vidareutbilda dig kontinuerligt. Vars sig det sker via facket, företaget, eller utanför jobbet är du en sådan som stegvis är på väg någonstans. Större kunskaper är den bästa, och snabbaste, vägen för dig att komma uppåt på. Byt inte jobb eller företag om det inte är åtminstone snett uppåt men satsa på de erbjudanden du får. Att vara lojal lönar sig inte alls för dig.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page