top of page
  • Skribentens bildTor

Tips för krydda i ett slätt liv

Hej, Funderar på att skaffa katter. Är det helt fel eller rätt.? Vad kan jag göra för att ha mera kul. Något nytt projekt. Kurs. Livet känns lite slätt o trist nu.

"E"


Kurser kommer ge dig mycket - men satsa högt för att få ut mest. Juridik är ett spännande val

Svar: Katter kan nog vara trevligt men frågan är om inte det borde vänta något år eftersom det är ett åtagande och en hobby som riskerar att stänga en del andra dörrar.

Fördelen är att katter är ett varmt och givande sällskap, nackdelen är att de i viss mån hindrar lite när det kommer till resor och längre åtaganden. Men i ditt fall bör det inte krocka – i alla fall inte förrän sommaren 2021.

Den närmaste månaden kommer bli rätt lat och det blir lite svårt att få fart på aktiviteter. Det vänder dock lite in i juli då olika kulturupplevelser kommer ge roliga upplevelser i stunden. Utomhuskonserter och, om du kan hitta det, teater – gärna med vänner, blir spännande och ger dessutom lite roliga sporrar inför augusti och hösten.

Från augusti lyfter allt som utmanar hjärnan och kurser ger en hel del. Men tipset är – satsa inte på något halvdant – kolla redan nu under sommaren vad det finns för kurser, eller faktiskt till och med linjer, på högskolenivå du känner dig road av.

Att göra något för att få tiden att gå kommer bara få dig att känna dig gammal och passé. Du är större än så, klarar mer än så och behöver utmana dig på en högre nivå. Dessutom skulle det leda till fler utmaningar och möjligheter längre fram. Det finns massor av distansutbildningar och/eller kurser på halv och kvartsfart du kan ta om du vill kombinera utbildning med arbete.

Tipset här är dessutom att du siktar på något helt nytt. Att vidareutbilda dig ger visserligen kompetens men det kittlar inte eller skapar nya ingångsvärden.

Juridik, ekonomi eller psykologi är tre väldigt givande fält som du skulle trivas bra med.


När det kommer till hälsa och livsstilsomläggningar bör du vänta lite längre – det kommer ett lyft för dig i början av 2021 (mars ungefär) då du är väldigt lättränad och livsomställningar går oväntat fort med snabba resultat. Tänker du sluta med ovanor eller börja träna kommer det funka bra redan nu men extrasatsningar får ett riktigt lyft då.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page