top of page
  • Skribentens bildTor

Tillfångatagen och utnyttjad

jag har en dröm som jag drömmer ganska ofta och jag börja bli lite orolig för vad det kan betyda. Jag drömmer att jag blir tillfångatagen av män som vill ha sex med mig men jag vill inte. Jag försöker att fly men de får tag i mig lika fort, oftast så ser jag deras ansikten de har mörkt hår i varje dröm. Det är inte alltid jag blir våldtagen men nästan, ibland är min man med i drömmen och får se när jag blir bortförd till något stort hus, men han kan inte göra något för de är så många mot honom. Är tacksam för ett svar för jag vill inte drömma så här jag vill veta vad det kan betyda. "Marie"


utsatthet och rädsla går ofta igenom till drömmarna

Svar: Det är en dröm med många bottnar. På en nivå så är det här en ganska vanlig dröm eftersom den bearbetar alla de små händelser som vi lägger märke till varje dag men inte kan göra något åt. Dels de av sexuell natur (som blickar och kanske också kommentarer och "oavsiktlig" beröring) men också alla andra små vardagliga övergrepp (som snäsiga expediter mm). Den känslan av maktlöshet behöver få ett utlopp och det blir ofta "jaktdrömmar" där känslan av att vara utsatt får en mycket tydlig form.

Att det leder hela vägen till våldtäkt är dock lite oroande, det tyder på att du har undertryckta känslor (skuld eller svartsjuka är de vanligaste) som du (medvetet eller ej) hindrar från att komma till uttryck. Att din man ibland finns med i drömmen som han gör tyder på att du väntar dig ett stöd av honom som han inte ger dig. Att du är under press utifrån är lätt att se, det kan vara jobbstress och höga krav men jag tror inte riktigt det. Ett lätt sätt att lindra symptomen är att sätt upp en drömfångare i sovrummet (finns stora urval i skiftande prisklasser på nätet) det kan få dig att sova gott nu men eftersom de här drömmarna är bilder inifrån dig så lönar det sig mer att hitta roten till problemet.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page