top of page

Talanger i horoskopet


Det är ditt öde att bygga något som består

Läste någonstans att man kan må dåligt om man har talanger som man aldrig använder och det var något i horoskopet man kunde titta efter. Har jag några sådana?

"Meatball"


Svar: Människor har oftast många talanger och det stämmer att det finns en koppling mellan brist på välmående och oanvända talanger. Antagligen bör man titta lite på skälet till varför talangen inte används också. Om en människa är som klippt och skuren för att skriva romaner men aldrig skriver, då beror det förmodligen på något som i sig är riktigt trist - obearbetade trauman, dåligt självförtroende, besvärliga livsvillkor, sjukdom.


Just i horoskopen är det jag tittar på i första hand konjunktionerna. En konjunktion är när två planeter befinner sig på samma ställe i Zodiaken. Det som händer då är att energierna från dessa planeter förstärker varandra, och det innebär ofta mycket tydliga talanger. För att ta ett exempel så bildar Venus (kreativitet) och Merkurius (språk, kommunikation) den så kallade författarkonjunktionen. Extremt vanlig bland yrkesförfattare och skribenter.


Du har två starka konjunktioner. För det första en mellan Jupiter och Saturnus, i Vågen, i ditt fjärde hus. Jupiter, som är snabbare än Saturnus, hade just "kört om" Saturnus när du föddes. Den här konjunktionen är lite knepigt eftersom de båda planeterna är motsatser. Placerad som den är hos dig, så pekar den på en stor förmåga att lösa problem, särskilt problem som uppstår i relationerna mellan människor. Du har en medfödd förmåga att förstå varför ett par, en familj eller en grupp fungerar dåligt (eller bra). Men det finns en risk att folk ofta får fel intryck av dig. De ser hur starkt du reagerar på relationsproblem men de ser däremot inte hur snabbt du får koll på situationen och hur du egentligen ser väldigt positivt på det mesta. Man kan säga att din omtanke ofta blir misstagen för något slags överdriven känslighet. Det här resulterar i att du inte känner igen dig i andras beskrivning av dig (du är varken särskilt känslig eller överdrivet seriös - tvärtom är du rätt mycket av en optimist och du har ett stort förtroende för andra människors förmågor). Det kan också göra att du får lite svårt att komma in i nya grupper. Andra kan uppleva att du är "svår att sätta fingret på" och det kan göra att de tar ut onödigt mycket avstånd.

Om det här känns som ett problem i ditt liv så finns det motmedel att ta till. Det ena är väldigt enkelt - styr om din garderob mot ljusa färger och blått. Det andra är besvärligare. Skaffa dig grundkunskaper i gruppdynamik och socialpsykologi. Det behöver inte vara så avancerat (det finns rätt bra kurser online till exempel), poängen är att det ger dig tillgång till en terminologi som kommer att göra att andra inte uppfattar att du tar allt personligt. Du kommer helt enkelt att låta mer som en kunnig observatör som är bra på att analysera just grupper och relationer. Det hjälper.


Den andra konjunktionen är mindre krånglig, men viktig. Du har Merkurius och Norra Noden på samma ställe. Norra Noden brukar ge vinkar om vad det är meningen att man ska lära sig i sitt liv, själva poängen med det kan man säga. Här ligger konjunktionen i Lejonet, men Merkurius ligger i ditt första hus och Noden i ditt andra. Det pekar mycket tydligt på att det är meningen att du ska bygga något. Det kan vara ett företag, en förmögenhet eller ett hus, men vad det än är så är poängen att det ska finnas kvar i många generationer. Det måste vara något som du brinner för, något som verkligen ger uttryck för din personlighet. Jag hoppas att du redan vet vad det här är, eller i vart fall kan lista ut det. Om man ignorerar sin Norra Nod så kommer det ofta att finnas en envis, bakomliggande stress (känslan av att man missat att göra något viktigt) som påverkar livet i en negativ riktning. Stress är påfrestande, särskilt på lång sikt.7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page