top of page
  • Skribentens bildTor

Sur miss nu men framtiden ser ljus ut

Vi har precis förlorat en budgivning av hus igen. Jag känner mig så bedrövad över vår situation. Att vi inte har bättre förutsättningar. Känner mig även rotlös i med vår nuvarande lösning och jag så gärna vill landa någonstans och få bygga vår plattform. Kommer vi att lösa vår boendesituation? Hitta något bra boende?

Janette


 

Svar: Boende blir för de allra flesta ett slags kompromiss mellan vad man vill ha och vad som är möjligt. Det kan vara pengar, läge, skick eller vad som helst som gör att man hamnar där man hamnar och inte alltid där man verkligen önskar sig vara.

Kom ihåg att det här inte var huset ni drömde om som ni nu förlorade utan huset ni hoppades skulle gå att bygga drömmen i.Den drömmen är det som är viktig – inte exakt vilket hus ni hamnar i. Dessutom i en värld där det högsta anbudet vinner finns det oftast bara förlorare. De som bjöd och inte vann känner besvikelse över att de inte hade råd eller inte satsade tillräckligt trots att de lagt en realistisk budget och gjort mogna överväganden medan den som vann visserligen är glad men också oerhört stressad då det blev betydligt dyrare än hen trodde.

(Om hen hade varit nöjd hade hen bjudit på ett dyrare hus och stått där ni står nu).

Som det nu ser ut gör ni bättre i att bygga plattformen i era hjärtan och lösa situationen utifrån det ni har. Spara pengarna för det närmaste året kommer det bli prisrally men sedan kommer en krasch och har ni pengar då (1,5 till 3 år framåt) kommer ni kunna köpa drömhuset ni nu sett er utbjudna från och ha råd med en pool på tomten inom er budget.

Håll drömmen levande – den blir sann men det dröjer en liten stund.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page