top of page
  • Skribentens bildTor

Studier är en riktigt bra idé

Ska jag studera? Och i sådana fall till vad? Hur får jag tillbaka känslan av glädje och kreativitet i mitt liv igen? Tack för en fin sida<3

Laura

Om du gillar att röra på dig kan en utbildning till tränare/idrottsledare vara väldigt givande

Svar: Tack för berömmet – vi jobbar på att alla ska känna sig sedda, viktiga och hjälpta.

Du pratar om kreativitet och glädje och det är en del av din personlighet att behöva för att utvecklas och må bra. I första hand är det din Venus i Lejonet som har kommit i kläm.

Studier är ett jättebra sätt att hitta de där nya utmaningarna och horisonterna som ger glädje i livet igen. Dessutom är det ett jättebra sätt att träffa nya människor och få ett bredare kontaktnät.

Du har väldigt stor bredd på din kompetens och lätt att ta till dig och förmedla intellektuell kunskap så ett arbete eller utbildning som styr dig mot att hjälpa människor att höja sig själva och utvecklas som människor kommer också hjälpa dig att göra detsamma och görd dig till en starkare och bättre människa.

Som Våg med Merkurius i Jungfrun och både Mars och Venus i Lejonet (i konjunktion) behöver du en kombination av kontakt med människor, precision i detaljer och dessutom utlopp för dina estetiska sidor på ett sätt som hela tiden utmanar och får dig att se nya sammanhang och utmaningar.

Det gör att en utbildning till Socionom eller psykolog borde passa, (eller något snabbare inom samma fält som t ex. terapeut) men ska du få ut mest av det på lång sikt behöver du snegla på hur du ska använda dina kunskaper sedan. Att ”bara” ta emot klienter på ett kontor kommer få dig tillbaka till där du sitter nu. Du behöver mer och det kan du få genom arbeten som t ex, fältassistent, akutterapeut, familjerådgivare eller liknande. Du har också ett naturligt sätt att förstå siffror, budgetar och marknadsföring så att arbete som konsumentvägledare, kommunikatör eller med reklam skulle också funka bra (särskilt om du har en utbildning inom psykologi eller socionomi i botten) – att komma in i den typen av fält med en annorlunda bakgrund skakar om och gör stor nytta.

Det finns också ett annat fält där du skulle trivas bra, särskilt om du har en aktiv livsstil och gillar träning och det är att utbilda dig till idrottstränare/ledare. Det är mer en hobby än ett jobb (inledningsvis) men att hjälpa andra bli bättre, vara kreativ och motiverande och ha friheten att själv lägga upp arbetet och se det få resultat kommer ge dig all livsglädje du behöver. Dock du fungerar bäst med vuxna och äldre barn så att sikta högre än ungdomstränare är en bra idé om du väljer den vägen. Om du håller på med gymträning eller klassträning kan en utbildning till PT eller att leda klasser också funka. Att leda klasser är dessutom ett bra sätt att se om detta är något för dig eftersom det kräver mycket lite utbildning (för att bara ta en klass eller två) och ger direkt feedback.

Hoppas att du fick inspiration att ta nya steg i livet för du har framtiden för dig.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page