top of page
  • Skribentens bildTor

Stilla mitt hjärta

Varför har jag fortfarande så starka känslor för E trots att jag vet att känslorna inte är besvarade?

Vattukvinnan:

EN kärlek är såvare att släppa än att finna - det kommer ta tid att gå vidare.

Svar: Kärlek är ett stort och väldigt snårigt kapitel i allas våra liv. Det som styr våra hjärtan är ju sällan praktiska saker utan oftast allt annat. Förhoppningar, känslor, saknad, avund, minnen, längtan och tussen andra saker spelar in. Det gör att vi inte kan stänga av eller sätta på vad vi känner utan ”tvingas” leva med dem som de är.

Och i grunden är det en bra sak för tänk vad oändligt tråkigt livet vore om våra hjärtan styrdes av att hen har ”rätt” jobb eller bor i ”rätt” kvarter eller att stjärnorna säger att vi är ”rätt” match för varandra.

Visst spelar sånt in men lyckligtvis är våra känslor så mycket mer, större och viktigare än det.

I Ditt fall har det att göra med flera olika saker:

Inledningsvis – vem E är – hen får dig att hoppas och drömma. Inte bara om hen utan om vad ni tillsammans skulle kunna ha. Den bilden ger trygghet och hopp och den ligger till grunden för dina känslor.

Därefter fysiska komponenter. Längtan, lusta och attraktion är starka känslor som påverkar våra hjärtan mer än vi kanske erkänner för oss själva.

Och sedan – rädsla! När det kommer till våra hjärtan är det ofta så att positiva känslor – även de som aldrig kan bli av – slår ut negativa. I ditt fall – så länge du inte kan släppa E så ”slipper” du känna dig ensam och ratad. Det gör att ditt hjärta inte behöver längta och leta och det gör att du undermedvetet väljer en trygg, tung, saknad framför risken att aldrig hitta kärleken igen.

Avslutningsvis – kärlek är stort och en av de saker som är störst är att den måste få ta tid att värka ut. Om vi inte låter kärleken få tid att leva, växa och faktiskt också falna så kommer nästa kärlek bära på ett arv av tidigare känslor som felaktigt färgar av sig på dina kommande upplevelser och passioner.

Att låta känslorna få värka ut är en bra sak, även om det i sig ger ännu större hjärtesorg medan det sker.

Det väntar ljusare dagar, det kommer nya känslor och du kommer känna glöden, glädjen och passionen igen och på nytt. Men just nu är ”det som aldrig blev” och det som inte kommer hända där ditt hjärta behöver vara. Att släppa en kärlek är alltid mycket svårare än att fånga den igen.

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page