top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Stark dröm om saknad och känslor

Uppdaterat: 28 aug. 2019

Drömde att jag skulle gå på toaletten och kissa. Det kunde jag inte för det var stopp i toaletten på grund av att någon stoppat ner två ihoprullade dagstidningar typ Expressen. Så det var vatten upp till kanten på toalettstolen. Då gick jag till ett rum där min man var och även mina döda föräldrar och min storebror som hastigast dog för sex månader sedan.- Ja ha och vem av er är det som orsakat stoppet i toaletten,sa jag med myndig och sur ton? Den får omedelbart fixa detta! - Det var jag ,jag erkänner.Sa min bror och såg mycket förlägen och skamsen ut.

/IFSvar: Det här är en dröm som handlar om exakt det den verkar att handla om , sorgen efter en anhörig som gått bort och nu är tillsammans med andra nära som också är borta. Att även din högst levande man är där tyder på att banden till dina anhöriga fortfarande påverkar vem du är och hur du lever ditt liv. Detta är bra att du drömmer om dem och faktiskt ännu bättre att du drömmer om dem på det här sätet. I en vardaglig miljö med högst vardagliga bekymmer. Det visar också det på att det finns en klarsyn hos dig för vilka de var. Du hanterar och bearbetar dina känslor för, och betydelsen av, de som inte längre är kvar.


Nu till själva innehållet i drömmen. Att din bror "ställt till det" och orsakar problem betyder att du nu kommit så långt i sorgeprocessen att du åtminstone undermedvetet medger att du förutom saknad är arg på din bror. Arg att han lämnade, arg för sådant som nu aldrig kan sägas och klaras upp och arg för att han fortfarande påverkar ditt liv utan att du kan påverka honom tillbaka.

Detta är en de av sorgen som vi alldeles för sällan pratar om. Att saknaden är en väv av blandade känslor och att allt måste behandlas innan vi kan gå vidare och lägga en varm, inkluderande men också rättvis bild av de vi mist till våra minnen. Det är först då vi har en riktig nytta av deras livsgärning, visdom och ibland brist på densamma.

I det här fallet handlar det i första hand om din relation till din bror men också om hur då såg hans relation till era föräldrar (de är med som "åskådare" och faktiskt också som "misstänkta" till s din bror erkänner.

Det finns också ett element av att du känslomässigt bearbetar de rent praktiska bestyr som föll på dig efter din brors bortgång men det viktigaste här är den betydelse han haft för dig och vilken betydelse han kommer att ha framöver.

Med stor sannolikhet kommer du få fler drömmar med din bror i och inom en till troligen två månader kommer du sannolikt att ha en längre dröm där ni för ett samtal med varandra där det är han som pratar mest och har saker han vill ta upp och förmedla.

Ta till vara på de drömmarna och lägg dem till den bild av din bror du har. Det kommer hjälpa dig hitta en bättre livsbalans.

Jo med stor sannolikhet kommer han också att ge dig någon form av råd i de kommande drömmarna. Lyssna på dem men kom ihåg en sak.

Minnet av din bror eller din brors ande beroende på hur man väljer att se det är inte mer upplyst än din bror var när han levde. Så lyssna på det han säger som om det är ett gott råd men bara en smula mer insiktsfullt än råd från din bror brukar vara.

Hör gärna av dig igen om och när du har haft de drömmarna om du vill ha lite hjälp med tolkningar och vägledning.7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page