top of page
  • Skribentens bildTor

Stanna eller gå?

Ska jag skilja mig?

HHSvar: Det finns många saker som inte fungerar mellan er men det finns också mycket som faktiskt binder er samman både tidigare och möjligen också i framtiden.

När det fungerar finns det en lättsamhet mellan er och han ger dig en känsla av trygghet och du gör hans liv roligare på många sätt.

Men baksidan av det är att tryggheten kan bli kvävande tråkig och instängande medan han kan se dig som tankspridd eller tanklös och ytlig.

Problemet är när omständigheterna gör att man under lång tid bara ser den ena sidan av partnern. Då förstärks den bilden medan alla goda sidor bleknar tills det känns som om de aldrig ens fanns där.

Men det behöver inte betyda att alla dörrar är stängda. Ni kan hitta tillbaka till det som var gott och fungerade. Men det kräver arbete och troligen också hjälp. SÅ se det så här – en skilsmässa är något man gör en gång, ett förhållande finns där varje dag.

Men för att det ska vara värt att satsa på så måste hoppet finnas att det kommer fler bra dagar framöver, dagar som gör det värt de tunga stegen på väg dig.

SÅ om han förstår att något måste ändras.

Om han vill prata med någon om er tillsammans med dig.

Om han är villig att göra arbetet och faktiskt skapa något nytt tillsammans igen.

Då är det värt att satsa på.

Om han inte vill göra det så är frågan: Är det du har nu värt att ha? Och hur länge är det värt att ha?

Förändringar kommer inte av sig själv.

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page