top of page

Ställde in resan, nu grälar vi


I maj skulle vi har gjort en resa genom Europa men vi har skjutit upp resan på obestämd framtid p g a Corona. Jag tyckte att vi var överens om det men efter att vi tog det beslutet så har min sambo varit sur och grinig och vi har grälat om småsaker. Jag upplever att det inte är mitt fel. Var det egentligen bara jag som ville ställa in och varför säger han inte bara det i så fall?

"Snart arg"


Svar: Såvitt jag kan se var ni överens. Jag kan inte fråga korten om din sambos beslut eller känslor, men jag skulle tro att det handlar om besvikelse helt enkelt. Människor hanterar motgångar olika. Du som har både Mars och Månen i jordtecken är en pragmatiker, nu när du har valt väg så är det inte mycket att gråta över. Jag har ju inte din sambos födelsedata men jag törs nästan lova att det inte är jord som är det dominerande elementet i din sambos fall.

Att du verkar så oberörd (fastän du förstås också är rejält besviken) kan också spä på din sambos reaktioner och få honom att känna att han lider mer än du och att resan var viktigare för honom än för dig. Om så är fallet så är det en utmärkt grogrund för irritation och gräl.

Att "tala ut" kommer troligen inte att hjälpa här. Däremot kan du testa att tydligt markera att det inte är okej att vara sur och grälsjuk genom att till exempel gå din väg och göra något annat när du tycker att din sambo är trist sällskap. Det är en taktik som ofta fungerar bra även om man är på väg in i eller till och med är mitt i ett gräl. Med lite tur leder det till fungerande kommunikation på sikt.

Nu är det här dessutom ett beslut ni just tog och besvikelsen är alldeles rå. Det är mycket möjligt att det enda som behövs för att livet ska bli som vanligt igen är att du ger det lite tid. Men jag skulle ändå rekommendera att du tydligt visar att det inte är okej för din sambo att ta ut sin irritation på dig, för det är ett väldigt dåligt mönster.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page