top of page
  • Skribentens bildTor

Spökkatt på kyrkogård

Hej! Igår var jag på en kyrkogård, (jag har ingen närstående som gått bort) men jag fastande vid en grav. För att vid denna graven såg och kände jag stark närvaro av en vit katt, jag upplever även att katten gick fram till mig och strök sig emot mitt ben. Eftersom jag blev helt varm och det var väldigt tydligt. Men min fråga är iallafall om denna katt har något med mina guider/änglar att göra att de ville sända något budskap. Eller om det bara var så att det är personen som låg begravds katt.

Olivia


Kattandrar är ovanliga och finns alltid, alltid där de gör av ett bra skäl

Svar: Katter på kyrkogårdar är inte en ovanlighet. Katter har en förmåga att ta andras smärta och lyfta den. På engelska finns ett begrepp för det ”sin eater” någon som konsumerarar en annans synd eller smärta och lämnar denne helare och själsligen renare.

Det är ett av skälen till att katter ofta flyttar in på äldreboenden eller kommer till en när man är plågad eller i behov av stöd, förlåtelse, förståelse eller smärtlindring.

Något ovanligare är vita katter som gör detta – vita katter har visserligen samma förmåga men är oftare förebud, de ser ibland behoven i förväg så att säga och är därför ovanligare på kyrkogårdar där smärtan och saknaden redan finns.

Men i ditt fall pratar vi inte om levande katter utan om kattandar och de är otroligt ovanliga.

Katter blir sällan kvar vid sina ägare efter att de gått bort om inte det finns ett mycket stark och långvarigt band mellan dem. I det läget stannar katten bara tills den avlidnes själ gått vidare och inte en sekund längre – katter har inget intresse alls för sin egen kropp efter döden och ännu mindre för någon annans tomma skal – för katter är det bara själen som räknas


Det katten troligast gör i detta fallet är att förmedla den begravdes behov för att kunna gå vidare. Givet vad du kände från katten troligen att dennes liv och död har betydelse.

Vill du göra både katt och ägare en stor tjänst kan du kolla upp vem den avliden var (typ söka på namnet i släktforskningsdatabas) lite ytligt. Du behöver inte gräva djupt bara veta vem personen var och vad hen gjorde. Sen går du dit på allhelgonaafton och tänder ett ljus och visar därigenom att någon vet vem hen är och därigenom att hen lämnat något efter sig.

Antingen kommer du då få mer information (via dröm troligen) vad personen saknar för att gå vidare eller (troligare) så räcker denna gest för att få själen att släppa taget.

Då får hen ro och katten frihet.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page