top of page
  • Skribentens bildTor

Spökerier och spökande katter

Hej,vem rycker ut mitt konstljus ur ljustaken och släpper på bordet med en smäll? Spökkatten som tassar i min säng varje kväll,kön och färg

LD


Katter spökar egentligen inte - de går igen av mycket specifika skäl

Svar: Du skriver konstljus och jag utgår från att det är ett stearinljus så jag svarar på det men OM det är ett elljus och jag missförstått vill jag ta upp det också så att det blir rätt oavsett.

Om det är ett elljus: Kolla upp kontakterna och lampan på konstljuset och kolla om det blir onormalt hett om den står på en stund. Det låter som om vi har en situation där det kan vara så att någon drar ut den för att den riskerar att kortslutas.. I det läget är det nästan garanterat ett ”husväsen” det vill säga en tomte som bor i huset eller ett spöke knutet till huset som gör det för att skydda huset.

Det andra alternativet är att ljuset alstrar något som stör andeväsen när det är på. Om den är gjord av till exempel rosenkvarts eller annan vacker mineral kan ström genom den påverka energifälten runt om. Det kan eventuellt vara bra för dig men definitivt inte bra för alla.

I det läget skulle jag vilja förorda att du löser problemet med att koppla i den när du vill njuta av dess sken och dra ut kontakten när du släcker lampan.


Om det är ett stearinljus kan det bero på olika saker huvudsakligen beroende på om det är ett konstljus som du använder eller ett som "bara" står där för att vara snyggt.

Det enklaste först - OM det bara är ett prydnadsljus som inte tänds alls är det troligen ett husbundet spöke som anser att du "gör fel" en ljusstake är till för att användas och ett ljus som inte kan brinna eller ska brinna hör helt enkelt inte hemma i en ljusstake!!!

Enklast kollat: ta salt av hög kvalité det ska vara havssalt - inte bergssalt (förutom Tibetanskt, helst rosa, bergssalt vilket är typ suuuper-antimagiskt) finmalet eller flingsalt och strö lite i ljusfoten innan du sätter i ljuset. Om det slutar falla ut nu är problemet löst.


OM det däremot är ett ljus du använder är det troligen inblandat något i stearinet som påverkar alla magiska väsen i huset. (det kan vara en färg, en ört eller en text som är skriven på eller i ljuset). Oftast aktiveras dessa ämnen av att ljuset tänds och vad det än är som påverkas vill inte att du tänder det. Lösningen här är - låt bli att använda ljuset innan du vet varför det påverkar energin. Det kan vara så att du vill "skrämma bort" vad det nu än är som inte gillar ljuset. Det kan också vara så att du verkligen inte vill störa ett väsen som är bra för ditt hem.

Den sista saken kan vara att ljuset är otryggt att använda och att någon tar ut det ur ljusstaken så att du ska sluta använda det eftersom det är en risk att det välter när det är tänt och kan orsaka brand.

I det läget - testa med saltet igen och TÄND INTE ljuset - ha det som en prydnad bara. vil

Ofta är den enkla lösningen den bästa.

När det kommer till katten är jag lite osäker eftersom det beror på när den stryker runt vad det är.

Katter spökar i princip bara av en anledning och ett skäl och om inte det är därför är det med all sannolikhet inte en katt utan ett omen eller varsel som du kan läsa mer om här: https://www.torochhanna.com/jartecken

I det fallet beror det väldigt mycket på om det stryker runt innan du somnar eller efter du somnar vad det betyder. Spelar också roll om du ser katten eller om du huvudsakligen ”känner” att den är där.

OM det är en katt så är det ”din” katt. En katt som du har/hade ett starkt band till (katter är knepiga eftersom ur kattens perspektiv har ni fortfarande samma band och det är starkt ur kattens perspektiv men inte nödvändigtvis ur ditt).

I det läget vet du hur katten ser ut och det finns egentligen bara två sätt att få katten att sluta. Ett bra och ett….mindre bra.

Mindre bra – strunta i katten. Katter tar hårt på de få ”uppgifter” de tillskriver sig själva men de har begränsningar i hur länge de kan ”smyga runt” utan en kropp. I princip bara lika länge som de kan lura döden att de lever och ”bara” smyger runt vilket är ungefär lika länge som en katt klarar att varas ”försvunnen” när den lever. SÅ en vacker dag (vanligen inom några månader men i sällsynta fall kanske något år) kommer katten helt enkelt inte klara at hålla sig undan och den dagen har du förlorat möjligheten till det beskyddet katter faktiskt kan ge och en mycket sur katt knallar vidare in i efterlivet.

Den andra metoden är att bejaka kattens vilja och hjälpa den stanna kvar. Det lättaste sättet är att kolla efter katter som ska ha ungar i närheten och göra klart att du vill ha en ny katt. (ju närmare den födande katten är desto bättre). Katter reinkarnerar nämligen jättelätt och omedelbart om rätt förutsättningar finns (katten vill reinkarneras OCH det finns en dräktig hona inom rätt avstånd OCH den korkade människan som katten bundit sig till fattar att kolla).

När du sedan tittar på kullen kommer du se ”din” katt – ofta nästan fysiskt identisk med din tidigare katt (katter är noll subtila när de ”fuskar” med reglerna för liv och död). Den kommer inte vara identisk med din katt men uppenbarligen samma och i princip alltid samma kön (90% hanar – honkatter har andra prioriteringar än att lägga sina liv på att ”ta hand om” människor).

Notera att detta BARA sker på kattens villkor – du kan inte få en älskad katt att återfödas för att DU vill, det är bara katten som kan bestämma över sina liv och sin död.

Så har du (eller någon som bor väldigt nära) förlorat en katt ”nyss” är det sannolikt den som smyger runt – i annat fall är det troligen inte en katt utan något annat men vad är en senare fråga eftersom det är kopplat till HUR, NÄR och i viss mån VAD.

126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page