top of page
  • Skribentens bildTor

Spöken eller korsdrag?

Hej. Min man berättade för en tid sedan att när han skulle stänga ytterdörren i lägenheten så var det som om någon tog tag i dörren och drog igen den. Han öppnade dörren för att se om det var någon på andra sidan vilket det ej var och inga fönster öppna som orsakade korsdrag. Jag vet sedan tidigare att vi haft påhälsning här hemma när min äldsta son var i tio års åldern. Det märkliga är att samma sak hände mig för några dagar sedan. Jag skulle stänga ytterdörren när jag gick in i hallen och dörren rycktes häftigt ur handen på mig och åkte upp igen. Inga fönster öppna som kan ha orsakat korsdrag. Jag bor i ett flerfamiljshus som tidigare varit arbetarbostad till arbetare till en gammal fabrik i närområdet och har fått till mig att många bott här med olika slags öden. Idag är huset ombyggt till tre lägenheter och jag bor en trappa upp. Är det någon som rycker i dörren för att kalla på uppmärksamhet eller har jag helt enkelt missat ett öppet fönster? Tack på förhand.

A.S.ESvar: ”Spökerier” kan ha många olika skäl och anledningar. Allt ifrån naturliga förklaringar till poltergeists och kvardröjande själar. OM du vill läsa mer om det hittar du en bra artikel här

Men i ert fall finns det inget i era horoskop som antyder att det skulle ha med er att göra (det vill säga inga poltergeists och inte heller att ni skulle missat att stänga fönster eller liknande (särskilt inte båda två).

Det finns en långsökt ”naturlig” förklaring och det skulle vara att OM ytterdörren till fastigheten står öppen OCH det finns ett öppet fönster någon annanstans på vinden eller övervåningen KAN det bildas ett undertryck när ni öppnar dörren så att den slår igen med det är inte sannolikt av tre skäl. Dels, det mindre viktiga, om jag förstod det rätt, dörren slog igen för en av er och åkte upp för den andre. Ett genomgående tryckfenomen i fastigheten skulle inte byta från övertryck till undertryck av sig själv. Dels, det viktigare skälet. Ett tryckfenomen uppstår inte utan en stark känsla av vind. Kort sagt: Om en vind inomhus är tillräckligt stark för att slita upp en dörr ur handen på en kommer den också blåsa ner saker som står i hallen, åtminstone papper och smågrejer och då det inte hände lär det inte vara det. Det tredje skälet är att det är ett ganska vanligt spökeri som i princip alltid är en varning eller en förvarning om något. Troligen något som har med er att göra snarare än fastigheten. Det vanligaste är att när sånt här händer är det för att den som drabbas ska haja till och göra något annorlunda. Vanligen rent praktiskt.

Det kan handla om något ni ska göra eller något ni borde gjort.

Jämför era scheman.

OM ni var på väg ut båda två när det hände kan det finnas något ni gör lika. (min misstanke är att ni båda skulle satt er i bilen och kört iväg eller att båda skulle stannat till vid samma korsning eller samma butik) är chansen stor att det var ett sätt att få er mer uppmärksamma och därigenom undvika något. Det kan också vara så att det var för att uppmärksamma er på att något hemma är fel och borde åtgärdas.

Det får mig att tro att ni har någon som håller ett öga på er och att denne är rätt ny på sitt ”jobb” och lite överaktiv. Du kan läsa om vilka väsen som ger skydd här

Det jag skulle göra om jag var ni är att vidta några enkla försiktighetsåtgärder och sedan sluta tänka på saken tills det (eventuellt) händer igen.

Troligaste risker här är hemmet och bilen – åtgärder som tar bort spökeriet (skyddsängeln) är följande: Skicka bilen på service så att ni får en check på att den är som den ska. Känn på alla laddare AC/DC omvandlare när de är inkopplade så att inte någon är onormalt het. Kolla under diskhoar och i andra utrymmen att inga vattenledningar läcker (overkill – chansen att läckande vattenrör skapar en så stark reaktion är nästan noll och avslutningsvis – se till att brandvarnarna sitter där de ska och har bra batterier.

Med det gjort är det bara att rulla på med livet och känna er trygga i er vardag. Den här typen av direkta fenomen är bara till för att skrämmas på dålig skräckfilm. I verkligheten är det antingen en automatisk reaktion (något som händer på ”repeat” då det finns kvardröjande energier och inte kan påverka något mer än bara den grejen) eller så är det ett försök att varna/påverka någon för att ändra ett händelseförlopp till det bättre.

”Onda” inflytanden spökar inte på det sättet utan är betydligt mer subtila.


Så med all sannolikhet handlar det om en helt ofarlig grej som dessutom kan vara avsedd att hjälpa.

64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page